İsmini eşsiz renginden alan Turkuaz Koyu'nda tatilinizi huzur içinde geçireceksiniz. Temizliği, büyülü atmosferi ve eşsiz güzelliğiyle Turkuaz Koyu'nu, İzmir'e yolunuz düşerse mutlaka ziyaret etmelisiniz. Peki, Turkuaz Koyu nerededir? Turkuaz Koyu'na nasıl gidilir?

Turkuaz Koyu’nun özelliği 

Birbirinden güzel koy ve plajlara ev sahipliği yapan Urla, şüphesiz İzmirlilerin yazın kavurucu sıcaklarında gitmeyi en çok sevdiği tatil rotalarından biridir. Özellikle Urla'nın eşsiz cenneti Turkuaz Koyu’nu mutlaka deneyimlemenizi önermekteyiz. Adını eşsiz turkuaz renkteki denizinden alan koyun denizi oldukça serin ve kumlu yapıda. Aynı zamanda masmavi bir renge sahip ve dibi de görülebiliyor. Plajı da ince kumlardan oluşuyor. Konforlu ve huzurlu bir tatil keyfi sunan Turkuaz Koyu, her yıl yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlıyor. 

Turkuaz Koyu giriş ücreti

Turkuaz Koyu’nda herhangi bir özel işletme bulunmamaktadır. Bu nedenle şezlong ve şemsiye konusunda tedarikli gelmenizde fayda var. Ayrıca soyunma kabini, duş ve tuvalet gibi imkanlarında olmadığı koyda adeta doğal güzelliğin sadeliği içerisinde tatilinizi geçireceksiniz. Turkuaz Koyu’nda özel işletmeler yer almadığı herhangi bir giriş ücreti ödemenize gerek yok. Giriş tamamen ücretsiz. 

Turkuaz Koyu nerededir? 

İzmir'in Urla ilçesinde Demircili ve Altınköy plajlarının arasında kalan Turkuaz Koyu, doğal ve huzurlu atmosferiyle ziyaretçilerini büyülüyor.

Turkuaz Koyu'na nasıl gidilir?

İzmir'in Urla ilçesinde yer kalan Turkuaz Koyu, Altınköy Koyu’nun batı kısmında yer almaktadır. İzmir’in saklı cennet yerlerinden olan Turkuaz Koyu’nun engebeli bir yerde olması nedeniyle ulaşım biraz zor olabiliyor. Genellikle arazi aracıyla gidilerek Altınköy Plajı'ndan Turkuaz Koyu’na tırmanılarak ulaşım sağlanıyor. Ulaşım zorluğu nedeniyle saklı cennet olarak adlandırılan Turkuaz Koyu’na özel aracınız ile ziyaret etmek isterseniz aşağıdaki haritadan kendinize en uygun rotayı oluşturabilirsiniz. 

Not: Lütfen çevremizi ve doğamızı temiz tutalım!

Kaynak: Haber Merkezi