Orçun BULDAÇ- UEFA Avrupa Ligi'nde 2024-2025 sezonunda yer alacak 36 takım kesinleşti. Türkiye'yi temsil edecek Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de dahil olduğu bu prestijli turnuvada Türk temsilcilerin muhtemel rakipleri belli oldu.

Turnuvanın yeni formatıyla birlikte, her torbadan iki takımla karşılaşacak olan temsilcilerimiz ilk turda birbirleriyle eşleşemeyecek. 

Avrupa Ligi muhtemel rakipler

Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yer aldığı torbalar ve muhtemel rakipleri şöyle:

1. Torba: Roma, Manchester United, Porto, Ajax, Rangers, Eintracht Frankfurt, Lazio, Tottenham, Slavia Prag.
2. Torba: Real Sociedad, AZ Alkmaar, Braga, Olympiakos, Olimpik Lyon, PAOK, Fenerbahçe, Maccabi Tel Aviv, Ferençvaroş.
3. Torba: Karabağ, Galatasaray, Viktoria Plzen, Bodo Glimt, Union Saint Gilloise, Dinamo Kiev, Ludogorest, Midtjylland, Malmö.
4. Torba: Athletic Bilbao, Hoffenheim, Nice, Anderlecht, Twente, Beşiktaş, FCSB, RFS, Elfsborg.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde 2. torbada, Galatasaray 3. torbada, Beşiktaş ise 4. torbada yer alacak.

UEFA Avrupa Ligi yeni formatıyla başlıyor

Değişen formatta turnuvalardaki takım sayısı 32'den 36'ya yükselecek. Yeni formata göre takımlar, ilk turda 4'ü içeride, 4'ü deplasmanda olmak üzere 8 maça çıkacak ve lig usulüne göre oynanacak olan formatta ilk 8'de yer alan ekipler adını son 16 turuna yazdıracak.

8 maç sonunda 9 ve 24. sıralar arasında yer alan takımlar play-off oynayacak. Play-off mücadelesi sonynda 8 takım daha son 16 turuna yükselecek. 25'inci ile 36'ncı sıralar arasında bulunan takımlar ise geçtiğimiz yıllarda alışılmış olduğu gibi bir alt kupaya gidemeyecek ve Avrupa defterini kapatacak.
 

Muhabir: Orçun BULDAÇ