Geçirdiği beyin kanaması sonucu 10 yıldır komada olan sanatçı Kenan Işık, 76 yaşında hayatını kaybetti. Kenan Işık’ın cenazesi için Ankara Ahmet Hamdi Akseki Cami'nde tören düzenlendi. Cenazeye eşi Beril Işık, oğlu Ahmet Işık, kardeşi Mehmet Cengiz Işık, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara Valisi Vasip Şahin, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Işık’ın sevenleri katıldı.

Işık’ın cenaze törenine sanatçılar Haldun Dormen, Haluk Bilginer, Kenan İmirzalıoğlu, Erol Evgin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çelenk gönderdi.

Işık’ın cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Erbaş, “Biz kendisini tanıyoruz. Çok iyi bir insan, örnek bir aile, çoluğunu çocuğunu en güzel bir biçimde yetiştirmeye çalışan bir kardeşimizdi. Örnek bir sanatçıydı” dedi.

Beril Işık, eşi Kenan Işık’ın cenazesinin Ankara’ya defnedilmesinin nedeninin ailenin isteği olduğunu belirtti. Oğlu Ahmet Işık, “Elimizden geleni yaptık ama buraya kadarmış” dedi. Ahmet Işık, oğlu Doruk’un 9 yaşında olduğunu belirterek dedesi Kenan Işık’la tanışamadığını söyledi.

Kardeşi Mehmet Cengiz Işık, “Bir rol model, insanlığa ışık tutan bir sanatçınız daha var mı? Biriniz bana gösterin. Türkiye’nin başı sağ olsun. Fiziken benim abimdi ama herkesin yol göstericisiydi. Tıpkı Tillo’daki Işık Hadisesi’nde olduğu gibi” diye konuştu.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Işık’ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kaynak: ANKA