Batuhan KAYA/İz Gazete- Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’nin inşası tamamlanan ek binası, Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür ve müdür yardımcısının “korsan” tabela asma girişimlerine rağmen İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kararıyla Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’ne teslim edilecek.

Düğümü komisyon çözecek!

Yeni bina, Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’ne teslim edilecek olmasına rağmen İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği yetkililerine gönderdiği belgelerde, bir “komisyon” toplanacağı ve ilgili komisyonun nihai kararı ile Yunus Emre İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hangi binada eğitim göreceğinin netleşeceği öğrenildi. Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, alınan bilgilere göre Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’ne ait olan yeni binada, Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi öğrencileri ile eğitim görebilir.

Misafir gelip ev sahibi olmuşlardı

Binasız olarak kurulan Yunus Emre İmam Hatip Lisesi, Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’nin 2 binasından birine “misafir” zaman içerisinde derslik sayısını arttırmıştı. Yunus Emre İmam Hatip Lisesi yönetimi zaman içerisinde gösterdiği girişimlerle Vali Nevzat Ayaz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin eğitim gördüğü binayı da “talep fazlası” nedeniyle kendisine istemişti. Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kapatılmak istenmiş ancak TBMM’de verilen soru önergesi ile kapatılmaktan kurtarılabilmişti

Korsan tabela da kurtarmadı!

Geçtiğimiz günlerde henüz inşası tamamlanmamış yeni binanın hangi okula teslim edeceği belirlenmemişken Yunus Emre İmam Hatip Lisesi müdürü ve müdür yardımcısı, yaptırdığı 2 kaçak tabelayı yeni binaya asmaya çalışmış, girişim,  Vali Nevzat Ayaz Anadolu Okul Aile Birliği tarafından şikayet edilmişti. Yunus Emre İmam Hatip Lisesi Müdürü ve müdür yardımcısı, 2 tabelayı tüm itirazlara rağmen asmıştı.

Uygun okul öğretmenlere uzakmış

Geçtiğimiz günlerde Yunus Emre İmam Hatip Lisesi yönetimine, Efiloğlu İmam Hatip Ortaokulu’na geçişin önerildiği ancak yönetimin bu öneriyi, “öğretmenlerimiz bu çevrede ev aldı, gidiş-gelişler bizim için zor olur” diyerek reddettiği öğrenildi.

Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi velileri ve Okul Aile Birliği, Yunus Emre İmam Hatip Lisesi yönetiminin yeni inşa edilen binaya yerleşmeleri ve bu binadan ayrılmakta diretmeleri konusunda endişe duyduklarını ifade etti.

Muhabir: Batuhan KAYA