Semra İĞTAÇ- İzmir Karabağlar Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi'nin yeni binasının Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne devredilmesi kararına tepki gösteren öğrenci ve veliler, okul önünde basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdi. Veliler, “Çocuklarımızın geleceğine ışık olmalıyız” diyerek ikinci basın açıklamasını 6 Ağustos'ta saat 20.00'de lise önünde ve 7 Ağustos'ta saat 15.00'te İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenleyeceklerini duyurdu.

Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Av. Pelin Arda, İz Gazete'ye yaptığı açıklamada, "Karabağlar Vali Nevzat Ayaz Lisesi Okul Aile Birliği'nin bir basın açıklaması olacak. Çocuklar ve aileler okullarının kaldırılmasını ve imam hatip haline getirilmesini istemiyorlar. Veli-Der, Öv-Der, Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Karabağlar Kent Konseyi olarak biz de bu etkinliklerine destek veriyoruz. Hatta Kent Konseyi'nde bu konuda bir çalışma grubu oluşturduk. Bu olayın takipçisiyiz. Karabağlar Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi'nin normal eğitiminin müfredatına devam etmesini ve Yunus Emre İmam Hatip Lisesi'nin başka bir binada eğitim yapmasını talep ediyoruz" dedi.

Veliler ve öğrenciler, okullarının kapatılmasını istemediklerini belirterek yetkililere seslendi. Bu süreçte çeşitli sivil toplum kuruluşları ve eğitim sendikalarının da desteğini alan veliler, karara karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ettiler.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ