Hayatımızda birçok kez yaralanmaya maruz kalırız. Bazen yemek yaparken parmağa atılan bir bıçak kesiği, bazen düşme yaralanmaları, kimi zaman kağıt kesikleri, kimi zaman ise böcek ısırıkları. Yaralanmak çok olası bir durumdur, sürekli olarak da yaşanır. Bu nedenle her yaralanma yaşandığında ilaçlara maruz kalmak ve vücuda her zaman kimyasal sokmak doğru değildir. Yaralanmaları çözmek için doğal ve zararsız alternatifler de mevcuttur. İşte yaralanmalara iyi gelen 5 doğal ilaç…

Elma sirkesi

Eğer yaranız kesik veya çizik şeklindeyse elma sirkesi, sahip olduğu asidik yapı sayesinde enfeksiyonu yok etmek için işlevseldir. Elma sirkesini bir miktar suyla seyrelterek kullanmalısınız.

Aloe vera

Aloe vera, açık yaralara uygulanması gereken mantıklı bir çözümdür. Anti-enflamatuar yapısıyla bu bitki, yaranızın üzerindeki yanmayı alacaktır. Eğer evde aloe vera yetiştiriyorsanız, yaprağının sivri kenarlarını aldıktan sonra suyunu sıkabilirsiniz.

Bal

Yaralı bölgeye bal sürülmesi, bakterileri öldürmeye ve yaraların hızlı iyileşmesine faydalıdır. Yaralanan kısma ince bir tabaka bal sürülüp bandajlanması, iyi gelecektir.

Kabartma tozu

Kabartma tozu, kızarıklığı ve şişmeyi azaltmak için kullanılır. Kaşıntı veren, sızlama veren yaraları tedavi etmekte tercih edilir. Bu nedenle, böcek ısırıkları ve sinek ısırıkları ana kullanım alanlarıdır.

Çay ağacı ve nane yağı

Çay ağacı yağı da, nane yağı da antiseptik özelliğe sahiptir. Enfeksiyonun yayılmasını önlerler. Yaranın ağrısını kesme özelliğine sahip olan bu iki yağ, özellik olarak benzerlik gösterse de pratikte farklılıklar gösterir. Çay ağacı yağı doğrudan yaraya sürülebilir, ancak nane yağı doğrudan yaranın üzerine sürülmez, etrafına uygulanır.

Kaynak: Haber Merkezi