Yiğit Sütcü- Nergis mahallesinde bir hafta içerisinde yaşanan 3 hayvanın ölümü hayvanseverlerin tepkisini çekti. Geçtiğimiz hafta bir gün arayla zehirlenerek öldürülen bir kedi ve bir köpeğin ardından, önceki gece de bir köpek hayatını kaybetti. Bu durumu protesto eden hayvan hakları savunucuları muhtarlık önünde bir eylem gerçekleştirdi.

3 gün boyunca bağırmış

Evinde baktığı köpeği 3 gün boyunca yalnız bırakan N.K’ya tepki gösteren eylemciler, adına Mahsun Karaca tarafından yapılan açıklamada “Bundan 3 gün önce 6017. sokak elçin apartmanında yaşayan N.K ismindeki şahıs, kör ve yaşlı köpeğini evde tek başına bırakıp tatile giderek bu canı evde ölüme terk etmiştir. 3 gündür köpeğin havlama, yardım seslerini duyan komşular, en sonunda polis ve itfaiyeye haber vermiş, dün öğle saatleri 12 civarında polis ve itfaiye gelip köpeğin sahibini aramış, kadın arkadaşının geleceğini söyleyerek polisleri oradan uzaklaştırmıştır. İlerleyen saatlerde komşular, köpeğin cansız bedenini balkonda gördükten sonra İzmir Yaşam Hakkı Savunucularına, bize ulaştılar. Biz de doğrudan kolluk kuvvetlerine ulaştık ve şahsın eve gelmesi gerektiğini, köpeğinin ölmüş olduğunu söyledik. Şahsa saat 12de ulaşılmasına rağmen, olay yerine 22.45te ulaştı ve ihmalkarlığının sonucuyla karşı karşıya kaldı.“ ifadeleri kullanıldı.

Yasa geri çekilmeli

Açıklamada ek olarak “Biz bir yandan hayvan düşmanlarıyla mücadele ederken, bir yandan hayvansever görünümlü, sorumsuz ve bencil bir güruhla da karşı karşıya kalmaktayız. Canlarımızı yuvalandırmak ve korumak için canla başla çabalarken, başka bir tarafta o “yuvalar” kendi hayvanlarını ölüme terk etmektedir. Buna ek olarak dün Tuna mahallesinde bir kedi ve bir köpek dostumuzun zehirlenerek öldürüldüğü haberini de üzülerek aldık. Bu yasa, ülkenin dört bir yanından her gün gelen onlarca katliam, işkence haberleriyle görüyoruz ki aramızda dolaşan hasta ruhlu, zalim kesime verilen cesaretten başka bir şey değildir. Çocuklarımızı tehdit eden sokak hayvanları değil, gözlerinin içine bakan hayvanları zehirleyebilen, bir yavrunun başını tırpanla ezerek öldürebilen zihniyetteki iblislerdir. Sokakları güvensiz kılan bu yaratıkların hâla elini kolunu sallayarak geziyor olmasıdır.“ ifadeleri yer aldı.

Nefret ve şiddet politikaları

Mahsun Karaca açıklamayı “Hayvanlar da tıpkı biz insanlar gibi bu gezegenin, doğanın bir parçasıdır. Hayvanlara yapılan taciz ve şiddete karşı bir olup mahalle örgütlenmelerimizi güçlendirmeliyiz. Toplumdaki şiddet ve katliam yanlılarının öfkelerini ve şiddet içerikli eylemlerini sokaktaki köpeklere yönlendirmelerine izin vermiyoruz; bu nefret ve şiddet politikalarına karşı teslim olmadığımızı ve olmayacağımızı burdan bildiriyoruz.“ şeklinde tamamladı.

Muhabir: Yiğit Sütcü