Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Günlerinin bu yıl beşincisi 27 Eylül – 6 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenleniyor. Türkiye’nin ilk aktif yazar kooperatifi olan İzmir Yazarlar Kooperatifi (İZYAKO) geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da 22 yazarla etkinliğe katılıyor.

On gün boyunca devam edecek etkinlikte toplam kırk iki imza günü ve bir söyleşi gerçekleştirecek İZYAKO’nun okuyucuları ile buluşacak yazarları şu şekilde: Serkan Esen, Ayşe Manav, Aysun Nacarfırat, Bekir Bayraktar, Şule Özkul, Kadir Karpuz, Yurdagül Kayışçı, Songül Esiliklier, Serap Üstün Kütahya, Nuray Çetingöz, Urim Babacan, Fazilet Kırtay, Mezide Yılmaz, Neslihan Yiğitler, Tayfun Yalçıntaş, Turgut Üzüm, Betül Özlem Yurdakul, Birgül Sevil Tekinay, Teslime Yılmaz, Dudu Nur Kara, Gülin Gerçeker.

Serkan Esen söyleşisi

İZYAKO Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Esen de etkinlik kapsamında 2 Ekim Çarşamba günü bir söyleşi gerçekleştirecek. Mustafa Kemal Atatürk’ün Millî Mücadele ile başlayan ve Cumhuriyet devrimleri ile devam eden Tam Bağımsızlık anlayışını konu alan olan etkinlik Bornova Büyük Park içine kurulacak olan Odyssia Sahnesinde gerçekleşecek.  

Kaynak: Bülten