İzmir harika plajlara sahip illerimizden biri. İzmir'de 64 plaj mavi bayrak alarak kalitesini ispatladı. İzmir'de toplu ulaşımla gidilebilecek çok sayıda plajda bulunuyor. İzmir'de ulaşımı kolay plajları sizin için derledik.

Akkum Plajı

İzmir'in Seferihisar ilçesinde bulunan Akkum Plajı, ulaşımı kolay plajlardan biridir. Akkum Plajı, Sığacık'a en yakın ve en popüler plaj olarak göze çarpar. Büyük bir koyda bulunan plajda hem belediyeye ait tesis hem de özel işletmeler bulunuyor. Sığacık'ta turkuaz denizin keyfini çıkartmak istiyenlerin adresidir. Ayrıca körfez rüzgârından dolayı windsurf ve scuba diving gibi su aktiviteleri de yapabilirsiniz.

Akkum Plajı'na gitmek için önce Seferihisar'a ulaşmanız gerekiyor. Bunun için de 975 veya 675 numaralı ESHOT otobüslerine binebilirsiniz. Sığacık yol ayrımında indikten sonra buradan geçen 640 numaralı otobüs ile veya minibüslerle plaja gidebilirsiniz.

Urla Kum Denizi

Urla Kum Denizi de toplu ulaşımla rahatlıkla gidebileceğiniz plajlardan biri. Kum Denizi plajı özellikle çocuklu aileler tarafından ve yüzme bilmeyenler tarafından tercih edilen plajlardan biridir. Kum Denizi sığ olması nedeniyle ünlüdür. Kum Denizi'ne gitmek için 684 numaralı ESHOT otobüsüne binebilir ya da Fahrettin Altay'dan kalkan Çeşmealtı minibüslerini tercih edebilirsiniz.

Ekmeksiz Plajı

Harika doğası ve denizi ile en gözde plajlardan biri de Ekmeksiz Plajı. Seferihisar'da bulunan bu plaja ESHOT otobüsü ile gidebilirsiniz. Bunun için Seferihisar'dan 640 numaralı otobüse binmeniz yeterli.


Güzelbahçe Plajı

Denize girebileceğiniz yerlerden biri de Güzelbahçe Plajı. Güzelbahçe Plajı, İzmir merkeze en yakın olan plajdır. Bu plajın önünden çok sayıda ESHOT otobüsü geçmektedir. Seferihisar'a Urla'ya giden otobüslerle de bu plaja rahatlıkla ulaşabilirsiniz.


Urla Çeşmealtı plajları

Urla Çeşmealtı'da ücretsiz olarak girebileceğiniz uzun bir plaj sizi bekliyor. Dilerseniz belediyenin Gelinkaya Sitesi önünde oluşturuduğu alanda denize girebilir, buradaki belediye büfesinden uygun fiyatla alışveriş de yapabilirsiniz. Buranın hemen ilerisinde yer alan TCDD Kampı da tesis arayanlar için önemli tercih noktalarından biri. Buraya da Fahrettin Altay aktarma merkezinden kalkan Çeşmealtı minibüsleri ile kolayca ulaşabilirsiniz.

İpekkum Plajı

İzmir'di gidilebilecek en güzel plajlardan biri de İpekkum Plajı. İpekkum Plajı, İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Gümüldür bölgesinde yer alıyor. Aslında konum olarak Seferihisar ile Menderes'in tam ortasında yer alıyor diyebiliriz. İpekkum Plajı'na gitmek için ESHOT'un 986 veya 776 numaralı otobüslerine binebilirsiniz

Muhabir: Eylül SANSÜR