Semra İğtaç- Sanatçı Aynur Tıkıroğlu’nun ilk kişisel sergisi "Yeni Kötü Günler", 6-31 Ağustos 2024 tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Giriş Kat Batı Galeri’de sanatseverlerle buluşacak. Hal Foster'ın aynı adlı kitabından esinlenerek kurgulanan bu sergi, bellek ve tarihin derinliklerinde bir yolculuk sunuyor. Açılış, bu akşam 18.00'de gerçekleştirilecek.

Sanat ve politikanın buluşma noktası

"Yeni Kötü Günler", tamamı kolaj ve karışık teknikle oluşturulmuş 25-30 eserden oluşuyor. Tıkıroğlu, yıllardır üzerinde çalıştığı meşrulaştırma kavramını, Hal Foster’ın arşivsel dürtü olarak tanımladığı bellek ve tarih çerçevesinde diyalektik bir perspektiften ele alarak kendine özgü görsel diliyle inşa ettiği hikayesiyle izleyicileri düşündürücü ve estetik bir deneyime davet ediyor.

Katmanlı anlamlar ve anlatılar

Tıkıroğlu, kolaj ve dekolaj tekniklerini kullanarak, anlam ve anlatının katmanlı yapısını vurguluyor. Çalışma yüzeylerine zarar vererek (kazıma, zımparalama vb.) oluşturduğu eserler, politik ve toplumsal bağlamlarda insanın aldığı her kararın aslında politik olduğunu vurguluyor. "Yeni Kötü Günler", izleyicilere gündelik seçimlerin ve eylemlerin politik doğasını hatırlatırken, sanatçının zarif ve güçlü görsel diliyle bu olguyu yeniden düşünme fırsatı sunuyor.

Sanatçı Aynur Tıkıroğlu, İz Gazete'ye sergi hakkında bilgi verdi. Tıkıroğlu, “Bu sergi, şehirlerin ve politik figürlerin birbirine nasıl dokunduğunu göstermeyi amaçlıyor. Sanatla, izleyicilere günlük yaşamın ötesine geçen yeni bir bakış açısı sunmayı hedefliyorum.” dedi.

Sergi detayları

"Yeni Kötü Günler" sergisi, 6-31 Ağustos 2024 tarihlerinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Giriş Kat Batı Galeri’de ziyaret edilebilir. Açılış, bu akşam 18.00'de yapılacaktır. Giriş ücretsizdir.

Muhabir: Semra İğtaç