CİMER'e yapılan başvuru üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavclığı koordinasyonunda Yenidoğan Çetesi'ne yönelik soruşturma başlatıldı.

22 kişi tutuklandı

Konu ile ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "yenidoğan çetesi" soruşturması kapsamında gözaltına alınan 47 şüphelinden 22’sinin tutuklandığını, bu şüphelilerle ilgili yargılama süreci devam ettiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal paylaşım sitesi X hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbul’da bazı özel hastanelerin yeni doğan bakım ünitelerinin kiralanarak insani ve uygun olmayan koşullar nedeniyle bebek ölümlerinin meydana geldiğine yönelik CİMER'e yapılan başvurular ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün ihbarı üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca 21 Mayıs 2023 tarihinde soruşturma başlatılmış, bu kapsamda bugüne kadar gözaltına alınan 47 şüpheliden 22’si tutuklanmıştır. 47 şüpheli hakkında 16 Ekim 2024 tarihinde iddianame hazırlanmış ve 22’si tutuklu bulunan bu şüphelilerle ilgili yargılama süreci devam etmektedir” dedi.


12 bebek öldü

Yenidoğan çetesi yüzünden şimdiye kadar 12 bebeğin hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Mağdur aileler yaşadıklarını anlattı

Mağdur aileler de bir bir ortaya çıkmaya başladı. Halk TV'de yayınlanan bir programa katılan mağdur aileler o günleri anlattı.

Orhan Dağlı ve Sevil Dağlı çifti, o kara günü hiç unutmadığını belirterek, "Bir cumartesi gecesi doğum yaptım. Prematüre idi. Kilosu iyi olan sağlıklı olan canlı bir erkek çocuk dünyaya getirdim. Evladımın sadece yoğun bakım ihtiyacı vardı. Doğum yaptıran uzmanım iki hafta yoğun bakımda kalır çıkınca da kontrole bekliyorum. Çocuğun sağlıklı doğdu dedi" şeklinde konuştu.

Dağlı çifti sözlerine şöyle devam etti: "Doktor bulamadık. Çocuğumuzu ameliyathaneden-30 haftalık bir çocuğu küvözle almaları gerekirken-çarşafa sararak yoğun bakıma götürdüler. Gerekli müdahaleyi yapmadıkları için hasar oluştu. O gece hastanede çocuk doktoru yoktu. Eminiz. Hiçbir şekilde çocuğumuzdan bilgi alamadık. Kesinlikle yapılmadı hiçbir şekilde bilgi alamadık.

Eşim yoğun bakıma inmiş. Hemşire çocuğunu kötü doğdu ne bekliyordunuz demişler. Asla unutamam. Fırat Bey geldi. Doktor Fırat Sarı geldi gözlerimin içine bakara çocuğumun durumunun iyi olmadığını iki hafta içinde öleceğini yaşasa bile 6-7 ay burada evladınız dedi. Siz şimdi eve gidiyorsunuz dinleniyorsunuz hamileliğinizi unutun dedi. Doktora hiç cevap veremedim. Çocuğumuzu 35 gün sonra oradan aldık. Çocuğumuzun beyin kanaması geçirdiğini ve bir engelli olacağını söylediler."

Hastane değiştirince çocuk iyileşti

Çift olayı şu sözlerle anlatmaya devam etti: "O hastaneden alıp başka hastaneye götürdüğümüzde o akşam bize çocuğunuz iyileşmeye başladı. Bugün mamasını aldı dediler. Ben gözlerim yaşararak dedim ki "ne yaptınız benim çocuğuma" 35 gündür hep ilaçla beslenen bir çocuk var. Bize böyle aktardılar. Başka hastaneye götürdük. O gün akşam 22.00 gibi çocuğunuz mamayı alıyor dedi."

Kaynak: HABER MERKEZİ