Çeşme Germiyan Mahallesi ile Urla Kocadere mevkinde çıkan orman yangını saat 11.45 sıralarında başladı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına Orman Bölge Müdürlüğü ve İzmir İtfaiyesine bağlı ekipler yönlendirildi. Urla'daki yangında, bölgeden yükselen dumanlar 10 kilometre öteden görülürken, havadan 1 uçak, 8 helikopter ve karadan da 25 arazöz, 5 su ikmal, 3 dozer ve 1 yer ekibi ile alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangının yerleşim alanlarına oldukça yakın bir yerde olması sebebiyle ekipler alevleri söndürebilmek için büyük çaba harcıyor.

Çeşme'deki yangına da İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 3 uçak, 5 arazöz ile müdahale sürüyor.

120 konut tahliye edildi

İzmir’in Urla ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangın sebebiyle tedbir amaçlı, içerisinde 120 konutun bulunduğu iki site tahliye edildi.

“Çok ciddi duman riski var”

Tahliye edilen Zeytinliköy sitesinin yöneticisi Cihangir Selen, “İçeride toplam 120 hane var. AFAD ve polis ekipleri hep birlikte onların yardımına koştu. Yaşlı insanlarımız da vardı içeride. Hepsini tahliye edip siteyi boşalttık. Çok ciddi bir duman riski var. O nedenle de burada kesinlikle durulmamasını istiyorlar” diye konuştu.

“Evlerimiz tamamen boşaltıldı, yangın çok hızlı büyüdü”

Zeytinliköy sitesi sakini 70 yaşındaki Salih Parıltı ise “Evlerimiz tamamen boşaltıldı. Çok kötü, Allah herkesin yardımcısı olsun. Rüzgar biraz ters yöne girdi ve ilerliyor. Şu anda siteye ulaşacağını sanmıyorum ama inşallah bir sıkıntı olmaz. Yangın çok kısa zamanda hızla büyüdü. Benim ikinci evim var, oraya gideceğim ama yapacak bir şey yok, bekleyeceğiz” açıklamalarında bulundu.

Arı kovanları yandı, arılar telef oldu

Öte yandan ormanlık bölgede bulunan, bir arıcıya ait arı kovanları ise yangından etkilenerek hasar gördü. Kovanların sahibi arıcı, “Kendi imkanlarımızla buraya kepçe çağırdık. Kovanlarımız yandı, arılarımız telef oldu. Arılar sigortalı ama can gittikten sonra sigorta olsa ne olur” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA