Ünlü sinema sanatçıAhu Tuğba, 69 yaşında ABD’deki evinde ölü bulundu. Geçtiğimiz aylarda Miami'de geçirdiği trafik kazasında kaburgaları kırılan Tuğba’nın sağlık durumu son günlerde kötüleşmiş olduğu ifade edildi. 

Ünlü sanatçının ölüm haberini, gazeteci Hakan Solaker duyurdu ve Ahu Tuğba'nın evde öldüğünü, kızının durumu polise bildirdiğini açıkladı.

Nuri Alço, sosyal medya hesabından Ahu Tuğba’nın vefatını şu sözler ile duyurdu: 

"Can dostum Ahu'nun vefat haberini öğrendim. Kızı Anjelik ile görüştüm. Malesef çok üzgünüm. Ahumuzu kaybettik..."

Ahu Tuğba kimdir?

Ahu Tuğba Türk sinema oyuncusudur. İstanbul'da varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Ahu Tuğba, İstanbul Amerikan Kız Lisesi'nden (Robert Kolej kız lisesi bölümü) mezun oldu. Kanada'da Concordia Üniversitesi'nde İngilizce dil bölümüne başladı, ancak eğitimini tamamlamadı.

İlk kez 1974 yılında bir filmde kısa bir rol aldı ve 1970'lerin sonlarına doğru Türk sinemasına adım attı. 1980'lerin başında ulusal çapta üne kavuştu. Çoğunlukla iyi kalpli ancak sefahat düşkünü karakterleri, fahişeleri veya bağımlıları canlandıran bir seks sembolü olarak tanındı. 1987 yılında bir müzik albümü de çıkardı. Ahu Tuğba, on kez evlenip boşanmıştır ve bir çocuğu vardır.

Kaynak: Haber merkezi