YİĞİT SÜTCÜ- Saat 14.00. İZBAN Halkapınar istasyonu. Hava sıcaklığı 42 derece. Uzmanların dışarda efor sarfetmekten kaçınılmasını belirttiği saatler. İZBAN'dan bu durakta inenler ise merdivenlere çaresizlik içinde bakıyor. Çünkü tahmin edildiği gibi yürüyen merdivenler çalışmıyor. Vatandaşların bir kısmı normal merdivenleri tercih ederken bir kısmı da yürümeyen merdivenlerden tedirginlikle yukarıya doğru çıkıyor. 

İzmirli bunu hakedecek ne yaptı?

İZBAN istasyonundan çıkıp metroya aktarma yapmak isteyen vatandaşlar, bir şok da burada yaşıyor. Yine tahmin edildiği gibi bu istayonda da yürüyen merdiven çalışmıyor. Burayı da atlatmak etmiyor. Bir şekilde kendisini metroya atmayı başaran vatandaş tam "oh" derken bir sürpriz de Hatay İstasyonu'nda bekliyor. Bu istasyonda da bulunan yürüyen merdivenler çalışmıyor. İki farklı kurum iki farklı işletme. Yetkililer görevini yapmıyor, vatandaşa ise çile çekmek kalıyor.  

Tehlike arz ediyor

Yürüyen merdivenlerin çalışmamasının yanı sıra ortaya bir tehlike daha çıkıyor. Vatandaşlar önünde hiçbir uyarı bulunmayan ve çalışmayan yürüyen merdivenlerden çıkarken büyük tedirginlik yaşıyor. Merdivenin aniden çalışması durumunda kaza yaşanmaması mümkün değil. Nitekim daha önce çalışır vaziyette bulunan merdivenlerde kazalar yaşanmış ve çok sayıda vatandaşımız yaralanmıştı. 

Ne olmuştu?

Konak ilçesi Üçyol Metro İstasyonu'ndan çıkışı sağlayan yürüyen merdiven, üzerinde yolcular bulunduğu sırada henüz belirlenemeyen nedenle bir anda ters yönde hareket etmeye başlamış, tutunamayan vatandaşlar birbirlerinin üzerine düşmüştü. Olayda 11 vatandaşımız yaralanmıştı.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ