2014 yılından 2023'e kadar YouTube'un eski CEO'su olarak görev yapan Susan Wojcicki'den kötü haber geldi. Henüz 56 yaşında olan Susan Wojcicki hayatını kaybetti. Peki, YouTube'un eski CEO'su Susan Wojcicki kimdir? Susan Wojcicki neden öldü?

Susan Wojcicki kimdir?

5 Temmuz 1968 doğumlu olan Susan Diane Wojcicki, 2014'ten 2023'e kadar YouTube'un CEO'su olan Amerikalı bir iş yöneticisiydi. Wojcicki, teknoloji sektöründe yirmi yıldan fazla çalışmıştır. 1998'de garajını şirketin kurucularına ofis olarak kiraladığında Google'ın kuruluşuna dahil oldu. 1999'da Google'ın ilk pazarlama müdürü olarak çalışmış ve daha sonra şirketin çevrimiçi reklamcılık işini ve orijinal video hizmetini yönetmiştir. YouTube'un başarısını gözlemledikten sonra Google'ın bunu satın almasını önermiştir. Bu anlaşma 2006'da 1,65 milyar dolara onaylanmıştır.  2014'te YouTube'un CEO'su olarak atanmış ve Şubat 2023'te istifa edene kadar görevini gerçekleştirmiştir.

Susan Wojcicki neden öldü?

 YouTube'un CEO'su olarak görev yapan, Google'ın kuruluşunda yer alan ve şirketin ilk pazarlama müdürü olan Susan Wojcicki, ağustos 2024'te akciğer kanseri komplikasyonları nedeniyle 56 yaşında hayatını kaybetmiştir. Google ve Alphabet'in CEO'su Sundar Pichai, X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri paylaştı:

 "Sevgili dostum Susan Wojcicki'nin, iki yıl kanserle mücadele ettikten sonra hayatını kaybetmesi beni inanılmaz derecede üzdü. Kendisi Google tarihindeki herkes kadar önemli bir yere sahip ve onsuz bir dünyayı hayal etmek çok zor. O, dünya üzerinde muazzam bir etkisi olan inanılmaz bir insan, lider ve arkadaştı ve ben onu tanıdığı için daha iyi olan sayısız Google çalışanından biriyim. Onu çok özleyeceğiz. Düşüncelerimiz ailesiyle birlikte. Huzur içinde uyu Susan." 

Kaynak: Haber merkezi