Vergi kanunlarında yapılan değişiklikler çerçevesinde, 2 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile yurt dışı çıkış harcı 150 liradan 500 liraya çıkarıldı. Yeni ücret 12 Ağustos saat 00.00'dan itibaren uygulanacak. Bu tarihten önce seyahat edecek vatandaşlar mevcut 150 liralık harcı ödeyebilirken, 12 Ağustos'tan itibaren harç 500 lira olacak.

Mağduriyet yaşamayın!

Yurt dışına çıkacak vatandaşların sınır kapılarında mağduriyet yaşamamaları için yeni tutar 12 Ağustos öncesinde de yatırılabilecek. Harç ödemeleri, vergi dairelerinden veya Dijital Vergi Dairesi'nin dijital.gib.gov.tr adresinden seyahat tarihini belirterek gerçekleştirilebilecek.

Gelir İdaresi'nden açıklama

Söz konusu tarihten itibaren yurt dışına çıkacak vatandaşların sınır kapılarında mağduriyet yaşamamaları açısından, harçların 12 Ağustos beklenmeden ödenmesine imkan sağlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede, 12 Ağustos 2024 tarihi saat 00.00'dan itibaren yapılacak yurt dışına çıkışlar için bu tarihten önce vergi dairelerinden ya da Dijital Vergi Dairesinin dijital.gib.gov.tr adresindeki web uygulaması üzerinden seyahat tarihi belirtilmek suretiyle 500 lira tutarındaki harç ödemesi gerçekleştirilebilecektir."

Kaynak: HABER MERKEZİ