Batuhan KAYA- 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda emekçiler için Türkiye’nin önemli toplanma alanlarından biri olan Taksim’e çıkmak için bir araya gelen emekçiler, Taksim’e girmeye çalıştıkları sırada polis müdahalesiyle karşılaşarak gözaltına alınmış, gözaltına alınanlardan 25’i ise “kanunsuz toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılma” suçlamasıyla sekiz aydan dört buçuk yıla kadar, “görevi yaptırmamak için direnme” suçlamasıyla sekiz aydan dört yıla kadar, “kamu malına zarar verme” suçlamasıyla da bir buçuk yıldan dört buçuk yıla kadar olmak üzere toplamda üç yıl dokuz aydan 17 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk duruşmada tutuklu sanıkların tamamı tahliye edildi. Sanıkların tahliye edilmesi hakkında konuşan KESK İzmir Dönem Sözcüsü Nihat Filiz, “Taksim emek örgütleri için vazgeçilmez bir alandır, orada 34 can yoldaşımız kaybedildi. Bu anlamda mahkemeden çıkan kararı güzel ve olumlu bir karar olarak değerlendirmek gerekir” diye konuştu.

Türkiye'nin hukuka dönmesi gerekir

Ülkenin acilen hukuka uygun yönetilmesi konusunda çağrı yapan Filiz, “Ülkemiz acilen hukuka geri dönmek zorunda, ben KHK ile ihraç edilip 7 yıl sonra görevime mahkeme kararıyla döndüm. Türkiye’nin gerçekten her anlamda demokratikleşme anlamında da önünün açılması için hukuka geri dönmesi gerekiyor. Bu anlamda da bu karar tabii ki de olumludur. Umarım bundan sonra da evrensel hukuka ve anayasaya uygun şekilde yönetiliriz” şeklinde konuştu.

Muhabir: Batuhan KAYA