Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, gençler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Seyahatsever uygulamasının 10 Temmuz'da yeniden başlayacağını açıkladı. Peki Seyahatsever Projesi nedir? Nasıl başvurulur? Şartları nelerdir?

Seyahatsever Projesi

Seyahatsever Projesi, geçtiğimiz yıl tüm Türkiye'de uygulanmıştı ve gençler tarafından büyük beğeni toplamıştı. Proje kapsamında 18-30 yaş aralığındaki gençler ülkenin dört bir yanında bulunan öğrenci yurtlarında turizm amaçlı ücretsiz konaklama imkanına sahip oluyor.

Bakan Bak, uygulamanın bu yıl da sürdürüleceğini şu sözlerle açıkladı: 

"Çok popüler olan ve talep gören Seyahatsever projemiz kapsamında da deprem bölgesi hariç illerimizde 1 kız ve 1 erkek yurdumuzu yaz döneminde gençlerin hizmetine tahsis ettik. Projeden faydalanmak isteyen gençlerimiz, 444 0 472 (ALO GSB) numaralı çağrı merkezimizi en az bir gün öncesinden arayıp rezervasyon yaptırarak diledikleri ildeki GSB yurtlarında 5’er gün süreyle ücretsiz konaklayabilecekler. Projemiz 8 Temmuz’dan 25 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edecek."

Seyahatsever Projesi ile ilgili önemli detaylar

-Gençler, ülkenin dört bir yanında bulunan öğrenci yurtlarından 10 Temmuz-27 Ağustos tarihleri arasında ücretsiz olarak faydalanabilecek.

- Uygulamadan yalnızca 18-30 yaş aralığında bulunan gençler faydalanabilecek

- Gençler için öğrenci olma şartı bulunmuyor.

- Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden TC Kimlik Kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınacak.

- Aynı ilde yaz dönemi boyunca en fazla 5 gün konaklanabilecek.

- Yurtlarda konaklayan gençlere kahvaltı ve yemek hizmeti sunulmayacak.

- Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 16.00 olup konaklama süresi sona erip ayrılacaklar da odayı en geç 13.00’de boşaltmalı.

- Konaklama süresince yurtlardan en erken çıkış saati 05.00 ve son giriş saati 01.00 olarak uygulanacak.

- Odalar konaklama süresince her gün 13.00 – 17.30 saatleri arasında temizlik yapılması için boşaltılacak.

- Yurtta huzur bozucu davranışta bulunan gençlerin misafirlikleri sonlandırılacak.

Seyahatsever Projesi'ne nasıl başvurulur?

Konaklama başvuruları 444 0 472 (ALO GSB) aracılığı ile en az bir gün öncesinden iletişime geçilerek isim, soyisim ve T.C. kimlik numarası ile
rezervasyon yoluyla yapılacak.

Kaynak: Haber merkezi