Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye genelinde iki gündür olağanüstü sıcaklıkların yaşandığını belirterek, hafta sonu bazı şehirlerde sıcaklık rekorlarının kırılabileceğini söyledi. Mart ayı için olağan dışı seviyelere çıkan sıcaklıklar, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok kentte Haziran ve Temmuz aylarını aratmayacak.

Salı günü sert soğuk geliyor

Ancak bu sıcaklıklar uzun sürmeyecek. Prof. Dr. Şen, Salı günü itibarıyla Türkiye genelinde sert bir soğuk hava dalgasının etkili olacağını belirtti. Marmara bölgesine yağmurun, Anadolu’nun büyük bölümüne ise karla karışık yağmur ve kar yağışının geleceğini ifade etti.

Sıcaklıklar 20 derece kadar düşecek

Soğuk hava dalgasının etkisiyle birçok kentte sıcaklıklar 20 dereceye varan düşüş gösterecek. İstanbul’da sıcaklık 8 dereceye kadar gerilerken, Ankara’da Çarşamba ve Perşembe günleri kar yağışı bekleniyor. Anadolu’nun iç ve doğu kesimlerinde de karla karışık yağmurun etkili olacağı tahmin ediliyor.

Esnaftan büyük değişim: Kartla ödeme dönemi bitiyor, IBAN dönemi başlıyor Esnaftan büyük değişim: Kartla ödeme dönemi bitiyor, IBAN dönemi başlıyor

Mart ayında iki mevsim birden görülecek

Prof. Dr. Şen, "Hafta sonu rekor sıcaklıklar görülse de Salı gününden itibaren soğuk hava dalgası başlayacak. Beş gün içinde iki mevsimi birden yaşayacağız" diyerek vatandaşları ani hava değişimlerine karşı uyardı.

Kaynak: HABER MERKEZİ