Başladığı günden bugüne gençler tarafından büyük ilgi gören ücretsiz Müzekart GNS projesinin bu yıl da devam edeceğini açıklayan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, “Gençlerimize Türkiye’de bulunan müze ve ören yerlerini ücretsiz gezip görme ve keşfetme olanağı sağlayan Müzekart GNS 1 Temmuz’da başlıyor” dedi. 

Peki Müzekart nedir, nasıl başvurulur, ne işe yarar? 

Müzekart nedir? 

Müzekart GNS; 19-25 yaş arasındaki vatandaşlara, “Genç Ne Sever” platformu tarafından hediye edilen, 300’den fazla müze ve ören yerini 1 Temmuz – 30 Eylül tarihleri arasında ziyaret edebilme imkanı sağlayan dijital bir karttır.

Müzekart’a nasıl başvurulur?

Bu karttan yararlanmak isteyenler birkaç adımla Müzekart GNS dijital kartına sahip olabiliyor:

Müzekart GNS için www.muzekartgns.com internet sitesi üzerinde bulunan ‘’Kayıt Formu’’ (ad-soyad, doğum tarihi, T.C. kimlik numarası, telefon, e-posta adresi, şifre, fotoğraf) eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmalıdır. Paylaşılan bilgiler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sistemi üzerinden kontrol edilmektedir.

Sisteme girilen bilgilerin kontrolü sağlandıktan sonra katılımcı sisteme girdiği e-posta adresi üzerinden bilgilendirilecektir. Kayıt formu doldurulduktan sonra katılımcının e-posta adresine bilgilendirme ve yönlendirme amacıyla e-posta iletilecektir. Aynı zamanda kaydınız başarılı mesajı görüntülenecektir.

Katılımcı, Müzekart GNS dijital kartın kullanımı için ”Türkiye’nin Müzeleri” mobil uygulamasını akıllı telefonuna indirmeli ve muzekartgns.com adresi üzerinden doldurduğu formda belirttiği e-posta adresi ve şifre ile mobil uygulamaya giriş yapmalıdır. 

Müzekart GNS'ye kimler başvuru yapabilir?

19-25 yaş arasında olan (19 yaşından gün almış ve 25 yaşını doldurmamış kişiler) ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişiler başvuru yapabilir.

Müzekart GNS ne kadar süre için kullanılabilir?

Müzekart GNS’ye başvuru şartları doğru ve eksiksiz olarak yerine getirilerek, üye olunduğu andan itibaren kullanım hakkı sağlanır. Müzekart GNS 1 Temmuz 2024 – 30 Eylül 2024 tarihleri arasında, üye olunduğu andan itibaren kullanılabilir.

Müzekart GNS nerelerde geçerli?

Müzekart GNS'nin geçerli olduğu yerlerin listesi şu şekilde:

Kaynak: Haber merkezi