Konak Belediyesi, Kocakapı Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Narin Park’ı, Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce mahalle sakinlerinin hizmetine açtı. Hayatını genç yaşta kaybeden Narin’in adını yaşatmak için yapılan park, yeşil alanları, dinlenme ve oyun grupları ile mahalleye yeni bir sosyal yaşam alanı sundu.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı, açılışta yaptığı konuşmada, “29 Ekim Bayramı’nda çocuklarımıza ve mahalle sakinlerine böyle anlamlı bir armağan sunmak istedik. Narin’in adını yaşatacağımız bu park, çocuklarımıza daha adil, eşit ve demokratik bir gelecek bırakma mücadelemizin bir simgesi. Seçim döneminde Kocakapı Mahallesi’ne park sözü vermiştik, bugün bu sözü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz,” dedi.

Parkın tasarımını gönüllü olarak üstlenen Konak Belediye Meclisi Üyesi ve mimar Mert Uslu’ya teşekkür eden Çınarlı, “İzmir’de çocukların kendilerini değerli hissedebilecekleri alanları çoğaltmak istiyoruz. Bu park, her yaştan insanın buluşma noktası olacak,” diyerek sözlerini tamamladı. Konak Belediyesi, önümüzdeki dönemde benzer projelerle mahallelere yeni sosyal alanlar kazandırmaya devam edeceğini duyurdu.



Basmane Platformu Sözcüsü Münir Tunç ise seçim döneminde Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun verdiği sözü tuttuğunu hatırlatarak İz Gazete’ye açıklamalarda bulundu. Tunç, “O dönemde bölgenin ve vatandaşın isteklerini belirlerken, başkanımızla birlikte çocukların hayallerini sorduk. Çocuklar bir çocuk parkı istemişlerdi. Seçimden sonra da Nülüfer Başkanımız, Basmane’de bir çocuk parkı açarak ve parka, ülke için önemli bir isim olan Narin kardeşimizin adını vererek bizleri mutlu etti. Böylece vatandaşlarımıza, halkımıza ve muhtarlarımıza verdiğimiz sözü tutmuş olduk. Çok teşekkür ederiz.” açıklamalarını aktardı.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ