Enuygun.com, Türkiye'nin dört bir yanından 30 Ağustos tatilinde gidilecek 3 günlük tatil önerilerini sıraladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, cuma gününe denk gelen ve hafta sonuyla birleşen tatili iyi şekilde değerlendirmek isteyenler için rotalar paylaştı.

İlk sırada Ayvalık ve Cunda 

Uzun yaz tatillerinin yanı sıra kısa süreli tatiller için de Ayvalık ve Cunda Adası ilk sırada yer alan rotalardan. Edremit Havalimanı’ndan kolayca ulaşılabilen Ayvalık’tan Kaz Dağları’na da gidilebiliyor, doğa tatili yapılabiliyor.

İlçenin popüler bir diğer noktası Cunda Adası. Ege Denizi'nin 4. büyük adası olan Cunda, daracık sokakları, rengarenk Rum evleri, kafeleri, deniz kenarı balık restoranlarıyla 3 günlük tatil içiçin önerilen bir lokasyon. Yerli ve yabancı turistlerin gözde yerlerinden olan adada Ortunç Koyu, Patriça Koyu, Kesebir Plajı, Duba Plajı ve Çataltepe Plajı deniz, kum ve güneş keyfinin çıkarılacağı plajlarlardan biri.

Adada görülmesi gereken diğer yerler arasında 1873'te inşa edilen Taksiyarhis Kilisesi, Agios Yannis Kilisesi, Despot’un Evi, Rahmi M. Koç Müzesi ve Ayışığı Manastırı bulunuyor.

Butik otelleri, taş evleri seçenekleriyle Ayvalık ilçe merkezinde tek gece, çift kişilik konaklama fiyatları 2 bin 500 liradan başlıyor

Denizi ile meşhur Foça

Deniziyle meşhur ilçenin öne çıkan plajları arasında Karakum Plajı, Çanak Koyu Mersinaki Koyu, Sazlıca Plajı ve Kosova Plajı yer alıyor.

Foça yalnızca deniz tatiliyle değil, tarihi ve kültürel bir yolculuk arayanlar için de ideal. Antik Yunan dönemine uzanan zengin geçmişiyle Foça, tarih tutkunlarını cezbediyor.

Geçmişi Antik Yunan dönemine uzanan Eski Foça Limanı, Beş Kapılar Kalesi, Pers Anıt Mezarı, Denizcilik Müzesi, Phokaia Antik Kenti, Fatih Sultan Mehmet döneminde yaptırılan Fatih Camii, Ağalar Konağı gibi tarihi güzelliklerin yanı sıra Yel Değirmenleri, İngiliz Burnu, Kaleburnu, 6 adadan oluşan Foça adaları ve Foça’nın Kapadokyası olarak bilinen Siren Kayalıkları tatiliniz esnasında keşfedilmesi gereken noktalardan.

Foça'da, deniz ve tarihin iç içe geçtiği bu huzurlu rotada, iki kişilik tek gece konaklama fiyatları 2 bin 533 liradan başlıyor.

İlk sakin şehir Seferihisar Sığacık

Tarihi taş evleri, koyları ve doğasıyla Ege'nin güzel duraklarından biri de Sığacık. Türkiye'nin ilk sakin ilçesi unvanı alan Seferihisar'a bağlı bir köy olan Sığacık, görülmeye değer bir yer olarak göze çarpıyor.

Sığacık'ta görülmesi gereken yerler arasında Giritliler'in inşa ettiği Teos Antik Kenti, Teos Marina, Sığacık Kalesi, Sığacık Kaleiçi ve Sığacık Pazarı yer alıyor.

Son dönemde popülerliği artan Sığacık’ta 30 Ağustos tatili için iki kişilik tek gece konaklama fiyatları 3 bin 791 liradan başlıyor.

Urla’nın koyları öne çıkıyor

İzmir'in ilçesi Urla, ulaşım kolaylığı, pırıl pırıl ve sakin koyları, sokakları ve şık restoranlarıyla ziyaretçilerine keyif vaadediyor. Üzüm bağlarıyla ünlü, Ege’nin Toskana'sı olarak bilinen Urla'da Klazomenai Antik Kenti, Urla İskelesi, Çeşmealtı Güvendik Tepesi, Limantepe Malgaca Pazarı, Urla Sanat Sokağı, Köstem Zeytinyağı Müzesi, Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi Bademler Köyü ve Özbek Köyü gibi gezilip keşfedilmesi gereken tarihi ve kültürel birçok nokta bulunuyor.

Altınköy Plajı'nda, berrak deniziyle Demircili Koyu'nda veya Gelinkaya Plajları'nda deniz, kum ve güneşin de tadını çıkarmak mümkün.

Urla'da 30 Ağustos tatili için Ege'de tatil planlayanlar için iki kişilik tek gece konaklama fiyatları 3 bin 606 liradan başlıyor.

Marmara’dan öneriler

Sapanca Gölü, bungalov otel keyfi ve alternatif kamp yerleriyle Sapanca da doğayla baş başa kısa tatiller için tercih edilen rotalardan.

İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere yakınlığı, son dönemde yapılan turizm yatırımları ve bungalov otel seçenekleriyle gün geçtikçe popülerleşen Sapanca'da bisiklet ve ATV turları gibi macera dolu aktivitelerin yanı sıra Sapanca Gölü etrafında yürüyüş yapmak mümkün.

Sessizliği, havası ile kalabalık ya da tek başına tatiller için ideal olan Sapanca'da gezilecek diğer noktalar Maşukiye, Akyazı ve Kırkpınar.

Sapanca’da doğanın tadını çıkarabilecek konaklama seçeneklerinde, 2 kişilik tek gece konaklama fiyatları 2 bin 506 liradan başlıyor.

Kaynak: AA