Yiğit Sütcü- İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları, Manisa’nın Salihli ilçesinde eylem yapmaya hazırlanıyor.  İzmir’den hareket edecek eylemciler, Salihli’de yaşayan hayvanseverler ile buluşacak. Önceki gün Salihli’de bir kişi, 3 yavru kediyi fırça sapıyla vurarak öldürmüş ve ardından tutuklanmıştı.

Salihli ilçesinde yer alan Sağlık mahallesi geçtiğimiz gün çekilen dehşet verici görüntüler ile gündeme gelmişti. Muzaffer Şen isimli vatandaşın, bahçesindeki kedilere fırça sapıyla vurduğunu gören komşular, o anları cep telefonu ile kaydetmiş ve polise ihbarda bulunmuştu. Olay yerine gelen polis ekipleri, 3 yavru kedinin cesedini bulmuş ve Muzaffer Şen’i gözaltına almıştı.

Anlık bir sinirmiş

Emniyetteki işlemlerinin ardından Salihli Adliyesi’ne sevk edilen Muzaffer Şen, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Şen’in, “Yavru kediler mutfağıma girip çıkıyordu. Defalarca engellemeye çalıştım. O gün sinirlerime hakim olamayınca bu eylemi gerçekleştirdim." ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Yaşam Hakkı Savunucuları, Manisa yolunda

İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları, yaşanan bu olayı protesto etmek amacıyla Salihli’ye gitme kararı aldı. Son günlerde özellikle sokakta yaşayan hayvanlara yönelik yaşanan şiddet olaylarının artması üzerine eylemlerini sıklaştıran eylemciler, Salihli’de yaşayan hayvan severlerle buluşmayı planlıyor. Saat 18.00’da Konak YKM önünden ücretsiz otobüs kaldıracak eylemciler, Salihli’de olayın yaşandığı noktaya hareket edecek.

Muhabir: Yiğit Sütcü