Ülkemizin olimpiyat madalyalı ilk ve tek cimnastikçisi Ferhat Arıcan ile Türkiye şampiyonu Coşkun Boncuk yönetimindeki Göztepe Cimnastik Şubesi Türkiye’de yine bir ilke imza atarak, yarışmacı 60 sporcusunun katılımıyla Kuşadası’nda altyapı hazırlık kampı düzenledi. Pine Bay Otel’deki organizasyonda 25 antrenör görev alırken, minikler günde çift antrenman yaparak sezona hazırlandı.  

Minik Cimnastikçiler fiziksel antrenmanların yanı sıra hem mental eğitim aldı, hem de antrenmandan arta kalan zamanlarda sosyal faaliyetlerle eğlenceli saatler geçirdi. 

Şube Yöneticisi Coşkun Boncuk,Türkiye’de ilk kez altyapıda cimnastikçilerin sezon öncesi hazırlık kampına alındığına dikkat çekerek, “Göztepe’de temel prensibimiz profesyonel hareket etmek. Kampımızda cimnastikçilere düzenli bir sporcu yaşamının nasıl olması gerektiğini gösterdik ve uygulamalı eğitimler verdik.

Her iki çocuğumuzla bir antrenörümüz ilgilendi. Sporcularımızın iletişim becerilerinin, sorumluluk bilinçlerinin gelişmesi için çalışmalar yaptık. Sezon içerisinde eğitim ve gelişim kamplarımızı tekrarlayacağız. Kısa zamanda ülke cimnastiğine birçok yıldız kazandırmaya devam edeceğiz” dedi. 

Kaynak: Haber merkezi