Ankara'nın Kazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesisine düzenlenen ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 22 kişinin yaralandığı  terör saldırısını PKK üstlendi. PKK'ye bağlı Halk Savunma Merkezi (HSM) tarafından yapılan açıklamada "Ölümsüzler Taburu’nun bir otonom timi tarafından yapılmıştır” denildi. Terör örgütü tarafından yapılan açıklamanın devamında, "Uzun bir süre önce planlanıp başarıyla uygulanan bu eylemin Türkiye’de son ayda tartışılan siyasal gündemle asla bir ilişkisi yoktur" denildi. Ve açıklamada vefat edenlerden sadece taksici Murat Arslan sivil olarak tanımlandı. Örgütün “sivillere dönük bir yönelimin gerçekleştirmediği” iddia edildi.



23 Ekim tarihli saldırının, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a Meclis'te konuşma çağrısı yapmasından bir gün sonra yapılması, "Örgüt, saldırıyı bu çağrıya cevap olarak mı gerçekleştirdi?" sorusunu gündeme getirmişti. Örgüt tarafından gerçekleştirilen açıklamada saldırının uzun süredir planlandığı ve Türkiye'deki siyasi gündemle ilişkisi olmadığı aktarıldı.

Ayrıca Ankara'da TUSAŞ yerleşkesine düzenlenen saldırıda ölü ele geçirilen iki teröristin, Irak'ın kuzeyindeki Gara Dağı'nda canlı bomba eğitimi aldıkları tespit edildi. Saldırı talimatının, terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki sözde "Kuzey Sevk İdare Komutanlığı" adı verilen 7 kişilik yapıdan geldiği öğrenildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ