Menemen Belediyesi'ndeki işlerinden haksız yere çıkarıldığını iddia eden belediye işçileri, çıkarıldıkları günden bu yana belediye önünde toplanmaya devam ediyor.

Daha önce defalarca basın açıklamasında bulunan belediye işçileri Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ile görüşememekten şikayetçi. İşten çıkarıldıkları günden bu yana belediye başkanı ile görüşmeye çalışan işçiler 74. günde de henüz başarılı olamadıklarını belirtiyor.

Bugün belediye başkanının ‘Umut Işığı Gönüllüleri’ derneğinin bir etkinliğinde olacağını öğrenen işçiler etkinlik saatinde Başkan Pehlivan’la görüşmek umuduyla dernek önündeydi. Daha öncesinde yaşandığı gibi Başkan Pehlivan işçilerle görüşmeyi kabul etmedi, işçiler ıslık ve sloganlarla bu durumu protesto etti.

Biz adam yemiyoruz

Konu hakkında açıklama yapan Belediye-İş İzmir Bölge Şubeler Platformu Başkanı Cumali Akay,  “Biz adam yemiyoruz. Hepi topu şurada 20 işçiyiz. Gelsin bize açıklama yapsın, 74 gündür kapının önünde bekliyoruz. Ne zaman iletişime geçmeye çalışsak yüzünde sahte bir gülümseme ile bizi görmezden geliyor. Etrafında koruma ordusu adeta etten duvar örüyor. Daha önce bir televizyon programında da açıkladım, gelsin tartışalım. İşçileri nereden işten çıkarttığını açıklasın. Bu işçiler, vazifesini mi yanlış yaptı? Vasıfsız mıydı? Disiplinsiz mi davrandı? Oysa biz biliyoruz ki AK Partili olmayı kabul etmeyen işçileri işten çıkardı. Aydın Pehlivan belediyeyi kendi mülkü, işçileri de marabaları olarak görüyor, kendisini siyasi olarak desteklemediğini düşündüğü işçilere karşı kinlenmiş bir biçimde hareket ediyor. O yüzden ne açıklama yapıyor ne de 74 gündür bu işçilerin tazminatlarını ve haklarını ödüyor. Başkan Pehlivan'a çağrımı yineliyorum, gelsin- hangi platformda istiyorsa konuşalım tartışalım. Belediyeler bir kamu kurumudur, o kurumu yönetmeye talip olmuş bir insanın bireysel zaaflarıyla hareket etmesi kabul edilemez” dedi.

Kendimden şüphe etmeye başladım

İşçilerden konuştuğumuz Şengül Kılıç, “5 yıllık belediye personeliyim. Seçimlerden önce başka bir Aydın Pehlivan vardı. Seçimlerden sonra başka birine dönüştü. Ne zaman yanına yaklaşsak kafasını çevirip uzaklaşıyor. Kendimden şüphe etmeye başladım. Korkutucu mu görünüyorum? Ne zaman Aydın Pehlivan’a yaklaşsak korumaları ortaya çıkıyor. Biz namuslu dürüst çalışanlarız haklarımızı, tazminatlarımızı istiyoruz. Bir açıklama bekliyoruz" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ