Semra İğtaç-CHP Konak Gençlik Kolları’nın desteklediği bisiklet sporcusu Orhan Kotluk, “Şehitlere Vefa Pedalı Bisiklet Turu”nu Basmane’de tamamladı. Turun son gününü İzmir’in 102’inci kuruluş yıl dönümüne denk getiren Kotluk’u CHP Konak Gençlik Kolları 6 gün boyunca yalnız bırakmadı.

CHP Konak Gençlik Kolları, İzmir’in kurtuluşunun 102. yıl dönümünü bisiklet turuyla kutladı. Bisiklet sporcusu Orhan Kotluk, Ankara Polatlı’dan aldığı Türk Bayrağı'nı pedal çevirerek İzmir'e ulaştırdı ve bayrak Altınpark Çay Bahçesi'nde düzenlenen törenle CHP Konak Gençlik Kolları Başkanı Mert Korkmaz'a teslim edildi.

Ankara-Polatlı-Duatepe’de başlattığı turu Basmane’de tamamlayan Kotluk’u CHP Gençlik Kolları Başkanı Mert Korkmaz, yönetim kurulu üyeleri, Basmane Platformu Sözcüsü Münir Tunç ve semt sakinleri karşıladı. Kotluk, “Milli Mücadele için anlamını derinden hissettiğimiz Duatepe’den kurtuluşun yıldızı İzmir’e kadar şehitlerimiz için bisiklet sürdüm. 2005’den beri yaptığım bu etkinliğe destek veren tüm dostlara, özellikle CHP Konak Gençlik Kolları’na sonsuz teşekkür ederim. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıdızkaya, Polatlı Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Haşim Avcı ve Kültür Müdürü Barkın Yıldırım da bir an olsun bizi yalnız bırakmadı. Onların bana teslim ettiği Türk bayrağını Basmane’de gençlerimize teslim etmekten onur duyuyorum” dedi.

Türk bayrağını daima koruyacağız

CHP Konak Gençlik Kolları Başkanı Mert Korkmaz da, kendileri için çok değerli bir emaneti aldıklarını ifade ederek, “Değerli sporcumuzla gurur duyuyoruz. Bizler de teslim ettiği Türk bayrağını daima koruyacağız. Büyük Önder’in Gençliğe Hitabe seslenişi de böyledir. Burada ayrıca bizlere bu etkinliği kazandıran değerli Basmane Platformu Sözcüsü Milli Judo Antrenörü Münir Tunç’a da sonsuz teşekkür ederiz.

Değerlerimizi yaşatmanın en güzel yollarından biri

Basmane Platformu Sözcüsü Münir Tunç da, Orhan Kotluk gibi duyarlı bir sporcuyu Basmane’de ağırlamaktan duyduğu mutluluğu anlatarak, “Böylesi anlamlı çalışmaları daima destekleyeceğiz. Milli değerlerimizi yaşatmanın en güzel yollarından biri de spordur. Orhan Kotluk da bunu yapanlardan biri. Bu vesileyle ülkemizin kurtuluşu için mücadele etmiş tüm şehit ve gazilerimizi hürmetle anıyoruz” sözlerine yer verdi.

CHP’li gençler ve Basmane esnafı da Kotluk’la Tarihi Altınpark Çay Bahçesi'nde sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Muhabir: Semra İğtaç