Adana Lezzet Buluşmaları 16-19 Mayıs tarihleri arasında Bornova Büyükpark’ta gerçekleştirilecek. Etkinliğin tanıtım toplantısı ise 15 Mayıs’ta Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda İzmirlilere ücretsiz ikramlar eşliğinde yapılacak. 

Adana Lezzet Buluşmaları Koordinatörü Cem Özçelik, 16-19 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlik için İzmirlilere çağrıda bulundu. Özçelik, “Adana Lezzet Buluşmaları etkinliğinde kültürümüzle birlikte Adana’yı İzmir’e getiriyoruz. Emin olun, Adana’yı her yönüyle İzmir’e taşıyacağız. Şairlerimiz, yazarlarımız, Kültür Bakanlığı onaylı el sanatçılarımız, yöremizin her rengi nakış nakış İzmir’de olacak” ifadesine yer verdi. 

Özçelik, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda 15 Mayıs’ta yapılacak etkinlikten sonra 16-19 Mayıs tarihleri arasında da dört gün boyunca Büyükpark’ta Adana Lezzet Buluşmaları ve kültür etkinlikleriyle İzmir’de olacaklarını belirterek, “Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda İzmir-Adana plakalarını yan yana getireceğiz. 01-35 yani 135 metre döner, 35 metre kebap ikramımız olacak. Şırdan, şalgam, halka tatlı gibi Adana ile özdeşleşen tatlarımız da benzer şekilde İzmirlilere sunulacak” açıklamasını yaptı. 

Adana'yı dünyaya tanıtan değerler

Daha önce İstanbul ve Aydın’da gerçekleştirdikleri Adana Lezzet Buluşmalarının devamını İzmir’de yapmak için hazırlıklarını tamamladıklarını kaydeden Özçelik, “Adana’dan ünlü esnaflar ustalarıyla beraber 4 gün boyunca İzmirlilerle olacak. Adana şalgamı, kebabı, şırdanı, mantısı, cezeryesi, tatlıları ile Büyükpark’ta İzmirlilerle olacak. Ülkemizin kültürler kavşağı kenti Adana’nın sanat değerleri de Ege’nin İncisi İzmir’le buluşacak. Karacaoğlan’dan Dadaloğlu’na, Orhan Kemal’den Yaşar Kemal’e, Yılmaz Güney’den Muzaffer İzgü’ye Adana kültürü de burada olacak” dedi. 

Kültürler buluşması

Özçelik, Adana’nın bin yıllardan bugüne taşıdığı mimari değerlerin de görseller, belgeler ve panellerle tanıtılacağını da belirterek, “Bu lezzet buluşmaları aslında ülkemizin kültürlerini buluşturma hizmetidir. Değerlerimizi insanlarımızla buluşturmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu. 

Özçelik, etkinliğin düzenlenmesi için desteğini sunan başta Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki olmak üzere destek veren herkese teşekkür ederek, “Etkinliğimizin yapılabilmesi için destek  veren tüm duyarlı yöneticilere ve dostlara teşekkür ederiz. Bundan sonra Adana’yı sık sık İzmir halkı ile buluşturacağız” sözlerine yer verdi. Özçelik, tüm İzmir halkını 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde Büyükpark’a beklediklerini söyledi. 
 

Editör: Tuğkan Üsküp