Yiğit SÜTCÜ- Son yılların en kötü dönemini geçiren Afyonspor, TFF’ye ödenmesi gereken 15 milyon TL’yi bulamadığı için transfer tahtasını açamıyor ve genç futbolcularla yola devam etmek zorunda kalıyor. Ligdeki 7 maçında sadece 1 puan alabilen takım, puan sıralamasında dibe yerleşti.

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Afyonspor, evinde ağırladığı 24 Erzincanspor’a 5-0 mağlup olarak ağır bir yenilgi almıştı. Afyonspor, çıktığı 7 maçta sadece bir puan alarak, ligde son sıraya demir attı. Ligde galibiyete ulaşamayan 3 takımdan birisi olan Ege temsilcisinde, ekonomik krize, yönetim ve taraftar krizleri de eklendi.   

Yönetimde kriz var

Afyon spor kamuoyunda kulüp başkanı Niyazi Ertaş ve yönetim kurulu üyesi Nadir Güzbey eleştirilerin odağında yer alıyor. Camia ikiliye kongre çağrılarına kulak asması yönünde baskı oluştururken başkan adayları da belli olmaya başladı. Afyonspor kulüp Başkanlığına adaylığını açıklayan iş insanı Mevlüt Akkuş, ise yaptığı basın açıklamasında, Ertaş ve Güzbey’i eleştirerek, “Seçim çağrılarımıza rağmen, kulüp yönetimi gerekli adımları atmaktan kaçınmıştır. En kısa zamanda kongre çağrımıza kulak vermelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Taraftar yönetimi suçluyor

Uzun bir süredir sessiz kalan Afyonspor’un en büyük taraftar grubu AFYOK, sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaparak tepkilerini dile getirdi. Açıklamada, “Kendi çıkarlarını her şeyin önüne koyarak bu kulübü rezil ettiler. Kalp kırmamak için sabırlı davrandık ama artık sabrımız tükendi.” ifadelerine yer verildi.

Kulübün ağırlığını hissedemediniz

Taraftarlar, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada “Başarısızlığın sorumluluğunu almaktan kaçınıyorlar, sahada dökülen terin ve tribünde bağıran taraftarın değerini hiçe saydılar. Takımın ruhunu öldürdünüz, aidiyet duygusunu yerle bir ettiniz. Biz bu sevgiyi ölene kadar taşıyacağız, ama siz kulübün ağırlığını bile hissetmediniz.” şeklinde bir ifade kullandı.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ