Samsun'da CHP'nin 101'inci kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran'a ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsim vermeden AKP Diyarbakır Miletvekili Galip Ersarioğlu'nun açıklamalarına tepki gösteren Günaydın, şunları söyledi:

"Türkiye gerçekten çok büyük bir utancı yaşıyor. Küçücük bir kız çocuğumuz 20 gün boyunca yirmi haneli bir köyde nasıl öldürüldüğü bulunamadan maalesef büyük bir zaman kaybedildi. Oysa bunun normal bir soruşturma ile ortaya çıkmasının bu kadar uzun sürmeyeceğini herkes biliyor. Sonrasında anlaşıldı ki tahmin edildiği gibi bu bir siyasi koruma altında ve siyasi korumayı yapanlar da bunu açıklamaktan hiç utanmadılar. Bir milletvekili çıktı; 'bildiklerimi anlatırsam garip şeyler olur, aileyi de tanıyoruz' dedi. Şimdi senin koruyacağın şey küçücük bir çocuk mu yoksa o küçük çocuğa tasavvut eden ve onu diri deri öldürüp arkasından da bir dere yatağına gömen bir aile mi? Ben büyük bir utanç duyuyorum. Türkiye'nin bütün bu utançtan bir an evvel kurtulması ve yeniden ahlaklı, erdemli bir yürüyüşe başlamasının zamanı geldi geçiyor."

Aile üyelerinin gözaltına alındığı 8 Eylül günü, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Sözcü TV'ye yaptığı açıklamada, "Soruşturmada gizlilik var. Konu çok hassas. Ayrıca son aşamaya gelindi. Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız" demiş ve büyük tepki çekmişti. 

Kaynak: ANKA