Ege’nin en renkli festivallerinden biri olan Alaçatı Ot Festivali, bu yıl 17-20 Nisan tarihleri arasında 14’üncü kez düzenlenecek. Çeşme Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, festivalde stant açmak isteyenler için başvurular bugün itibarıyla başladı ve 10 Mart Pazartesi günü sona erecek. Başvurular, Çeşme Belediyesi Alaçatı Ek Hizmet Binası Sergi Salonu’nda hafta sonları da dahil olmak üzere belirlenen saatler arasında kabul edilecek.

Ot stantları için sınırsız kontenjan

Festivalin temel unsurlarından biri olan ot stantlarında kontenjan sınırlaması bulunmuyor. Ancak stantlarda yalnızca çeşitli otlar ve Çeşme’ye özgü yerel tarım ürünleri satılabilecek.

Gıda stantları için 150 kişilik kontenjan

Çeşme Belediyesi tarafından yapılan duyuruda, gıda stantlarının 150 adet ile sınırlandırıldığı ve satılan ürünlerin tamamının ev yapımı olması gerektiği belirtildi. Ayrıca, stantlarda sadece Ege mutfağına ait yiyeceklerin satılmasına izin verilecek. Fellah köftesi, çiğ köfte, kısır gibi bölgeye ait olmayan yiyecekler satılamayacak. Ancak depremzedelerin açacağı stantlar bu kuraldan muaf olacak.

Hediyelik eşya stantları için 200 kişilik kontenjan

Festivalde yer almak isteyen el emeği üreticileri için 200 adet hediyelik eşya standı açılabilecek. Bu stantlarda sadece el yapımı ürünler satılabilecek. Stant açma önceliği ise; Belediye ve Halk Eğitim kursiyerlerine, Çeşme Tarımsal Kalkınma, ALKA, ÇEŞKA gibi kooperatiflere ve yerel esnafa verilecek.

İYİ Parti Lideri Dervişoğlu EBSO’yu ziyaret etti: Bugün sadece İzmir’i konuşacağız İYİ Parti Lideri Dervişoğlu EBSO’yu ziyaret etti: Bugün sadece İzmir’i konuşacağız

Stant açmak için gerekli şartlar

Festivalde stant açmak isteyenlerin Çeşme sınırları içinde en az 2 yıldır ikamet ediyor olması gerekiyor (depremzedeler hariç). Ayrıca şu kurallara uymak zorunlu olacak;

  • Ürünlerin yapım ve sunumunda hijyen kurallarına uymak,
  • Plastik poşet yerine bez çanta, kese kağıdı, jüt çanta vb. kullanmak,
  • Standın tahsis edilen alanda kalmasını sağlamak, ekleme yapmamak,
  • Standın çevresini temiz tutmak ve temiz bırakmak,
  • Festival süresince 10.00-18.00 saatleri arasında stant başında bulunmak,
  • Elektrikli veya tüplü ısıtıcı, pişirici vb. cihazlar kullanmamak,
  • Festival bilgilendirme toplantısına katılmak ve denetim ekibine yardımcı olmak.

Ayrıca, stant sahiplerinin yerlerini başkalarına devretmesi yasaklandı. Böyle bir durum tespit edilirse, kişinin stant hakkı iptal edilecek ve ilerleyen yıllarda Alaçatı Ot Festivali’ne katılması engellenecek.

Kaynak: İHA