İzmir’in kuzeyinde yer alan Aliağa, şehrin en önemli sanayi bölgesi olmasının yanı sıra Herodot’un sözünü ettiği 12 Aiolis kentinden biri. Plajları, tarihi yerleri ve gezi rotalarıyla farklı alternatifler sunan Aliağa, İzmir’in es geçmemeniz gereken noktalarından.

İlçede uzunluğu 4 kilometreyi bulan plajların tamamı kum. Özellikle İzmir-Çanakkale kara yolu üzerinde bulunan ve merkezden ulaşılması oldukça kolay olan Aliağa’nın Şakran Plajı, temiz denizi ve el değmemiş doğasıyla Kuzey Ege'nin yıldızı parlayan turizm bölgelerinden biri. Peki Aliağa'da nerede denize girilir, Aliağa plajları...


Aliağa Polis Plajı

Aliağa şehir merkezine 9 km mesafesi bulunan plaja şehir içinde özellikle yaz ayları sürekli minibüsler kalkmaktadır.

Güvenlik ve temizlik bakımından tercih edilen, kumlu sahili, berrak ve sığ denizi ile bilinen plajda engelli rampası bulunmaktadır.


Ağapark Plajı

Ağapark Plajı, bölgenin en büyük sosyal yaşam alanlarından biri konumundadır. Mavi bayraklı plajı, ücretsiz plaj hizmeti olanakları, yürüyüş parkurları, spor sahaları, piknik alanları, çocuk yüzme havuzu, kafeterya, oyun kafesi, fastfood restoranları, alacart restoranı, otoparkı, can kurtaran hizmeti, sağlık odası, bebek bakım odaları, mescit ve modern yaşam alanları ile komplike bir tesis olan Ağapark Plaj Sosyal Tesisleri, 170 dönümlük alanda hizmet veriyor.

Beş yıldızlı otellerin plajlarını aratmayan Ağapark Plajı Sosyal Tesisleri, Aliağa halkının olduğu kadar bölge insanının da kısa sürede gözdesi oldu. Şehir içine yaklaşık 5 kilometr uzaklıkta olan Ağapark Plajı'na minibüs, yürüyüş yolu ve bisiklet yolu ile kolayca ulaşılabilir. Aliağa dışından gelecek misafirler İZBAN'ı kullanabilir.


Şakran plajı

İzmir’in Aliağa ilçesinde şehir merkezine 65 km uzaklıkta bulunan Şakran Plajı, sığ, sakin tertemiz bir denize ve plaj sahip ücretsiz plajlardan biridir. Sahil şeridi yaklaşık 4 km uzunluğunda uzun bir sahildir. Denizin giriş kısımları biraz taşlık olsa da ilerleyen kısımları kumluk bir yapıdadır. Şakran Plajında duş, tuvalet, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, büfe ve marketler bulunmaktadır.


Köstem köy plajı

İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan Köstem Köy Plajı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunan ücretsiz bir şekilde denize girebileceğiniz plajlardan biridir. Koy İzmir ve Ayvalık arasında yer almaktadır. masmavi, tertemiz, berrak aynı zamanda da çok rüzgarlı bir denize sahiptir. rüzgarlı olması burada sörf yapılması için olanak sunmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi