Batuhan KAYA/İz Gazete- Alsancak’taki elektrik faciası hakkında bugün gerçekleşen gözaltılardan sonra Savcılıktan ilk karar çıktı. Gözaltına alınan 11 kişiden 9’u tutuklu yargılanmak üzere Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilirken, 2 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest kalması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildiği öğrenildi. Tutuklu yargılanmak üzere sevk edilenlerden 2’sinin GDZ Elektrik çalışanı olduğu ifade edildi. 


Tutuklu yargılanmak üzere Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilenler arasında İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve eski İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu’nun da olduğu öğrenildi.

Bugün gözaltına alınanlar arasında bulunan GDZ Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Necati Ergin ve GDZ Elektrik çalışanı Ekrem Y.'nin tutuksuz yargılanmak üzere Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildiği öğrenildi. 
Gözaltına alınanların yaklaşık 8 saattir Savcılıkta devam eden ifade alma işlemleri, bu şekilde sona erdi.
Gözaltına alınanların listesi şöyleydi:

İZSU

  1. Ali Hıdır KÖSEOĞLU- Adana Belediyesi Genel Sekteri- İZSU Eski Genel Müdürü- 
  2.  Serdar SADİ- İZSU Genel Müdür Yardımcısı 
  3.  Gürkan ERDOĞAN- İZSU Genel Müdürü 


GDZ ELEKTRİK

  1.  Uğur Y.-Dağıtım Genel Müdürü 
  2.  Ali A.-Metropol Bölge Müdürü 
  3.  Ekrem Y. - Sistem İşletme ve Bakım Müdürü 
  4.  Sefa P.-Operasyon Direktörü 
  5.  Necati E.-Planlama ve Teknoloji Direktörü 
  6.  Mürsel A.-Yapım İşleri Saha Sorumlusu
  7.  Alper D.-Yapım İşleri Sorumlusu Uzmanı 
  8.  Halit Ö.-GDZ Personeli

Adliye Yeniresim

2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest

Ekrem Y. - Sistem Işletme ve Bakım Müdürü ve Necati E. - Planlama ve Teknoloji Direktörü Adlî Kontrol Şartı ve Yurtdışına çıkış yasağı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İZSU Genel Müdürü Erdoğan: 20 gün önce göreve bayladım

Cumhuriyet savcılığınca sorgulanan bu kişilerden İZSU Genel Müdürü Erdoğan, ifadesinde Bilirkişi Heyeti Raporu'ndaki aleyhine olan hususları kabul etmediğini belirtti.

Genel müdür olarak olayın gerçekleşmesinden 20 gün önce göreve başladığını aktaran Erdoğan, "Benim bu olayla ilgili herhangi bir bilgim ve görgüm yoktur. Tarafıma bildirilen son 20 gün içerisinde de bir sorun yoktur. Ölüm olayının meydana gelmesi nedeniyle üzüntülü olduğumu bildirmekle beraber hiçbir ihmal, kusur ve sorumluluğum bulunmayan bu olay nedeniyle tarafıma yapılan suçlamayı kabul etmiyorum." dedi.

Uğur Yüksel: Bana ulaşan olumsuz bir durum olmadı

Uğur Yüksel de soruşturmaya konu olaylarla ilgili kendisine ulaşan olumsuz bir durum olmadığını, bu olaylardan soruşturmayla birlikte haberdar olduğunu, 2015 yılında yapılan kazı sırasında görevde olmadığını ifade ederek suçlamaları kabul etmedi.

Köseoğlu: En son işlemi GDZ yapmış

2020-2023 arasında İZSU Genel Müdürlüğü görevini yürüten Ali Hıdır Köseoğlu da olay yerinde en son işlemin Gdz Elektrik tarafından yapıldığını, İZSU tarafından yapılan işlemlerde doğrudan bir kusurun olmadığını savunarak kusur ve sorumluluğunun bulunmadığını, suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Muhabir: Batuhan KAYA