Alsancak’ta sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan iki kişinin hayatını kaybetmesinin ardından olayla ilgili adli süreç devam ediyor. GDZ Elektrik A.Ş. ve İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanı olmak üzere toplamda 33 kişi hakkında gözaltı işlemleri yapılmış, 6 kişi serbest bırakılmıştı. 2 kişinin aranması sürerken gözaltına alınan kişilerin bugün adliyeye sevk edildi. Soruşturma dosyasından ise yeni detaylar çıkmaya başladı.

GDZ Elektrik A.Ş. tarafından yapılan açıklamada son işlemin 4 Ocak günü İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU ekipleri tarafından yapıldığını iddia etse de büyükşehir cephesinden yeni gelen belgelerde son işlemin 9 Ocak tarihinde GDZ Elektrik A.Ş. tarafından yapıldığı ortaya çıkmıştı.

İZSU Fen İşleri'ne yazı gönderdi

Egedesonsöz'ün haberine göre son olarak İZSU’nun 4 Ocak tarihindeki çalışmanın ardından Fen İşleri Dairesi’ne kazı yapılan alanda asfaltlama çalışması yapılıp yapılmadığını sorduğu dosyaya yansıdı. Genel Sekreter Yardımcısı Çağatay Güç imzalı verilen yanıtta ise Fen İşleri’nin bölgede yaptığı çalışmalara ilişkin foto ve çalışma programı İZSU’ya gönderildi. Soruşturma dosyasına giren çalışma programı ve fotoğrafa göre Fen İşleri’nin aynı gün asfalt çalışmasını tamamlayarak alanı kapattığı görülüyor. 9 Ocak günü ise GDZ Elektrik ekiplerinin asfaltı kırarak alanda işlem yaptığı belgelerle soruşturma dosyasına eklenmişti.

24 Nisan tarihli görüntü delil olarak sunuldu

Yine dosyada Konak-Balçova, Narlıdere ve Güzelbahçe ilçelerinde ızgara kolu ile bina kolu bağlantılarının bakım, onarım inşaatı işini yapan yüklenici firma Argan Mühendislik’in sahibi Arif Kapuş, 24 Nisan tarihli Google Earth fotoğrafını soruşturmaya delil olarak sundu. Fotoğrafta elektrik akımının olduğu alanda kazı yapıldığı ve elektrik çarpmasına neden olan kablonun dışarıda olduğu görülüyor. Buna göre GDZ Elektrik’in işlem yapmasının ardından ya asfalt çalışması yapmadığı ya da alanda GDZ Elektrik tarafından 9 Ocak sonrası yeni bir işlem daha yapıldığı ihtimallerini kuvvetlendiriyor. Yine bazı esnaflar, GDZ Elektrik ekiplerinin şikayet üzerinde yıl içinde 2-3 kez alana gelip çalışma yaptıklarını beyan etmişlerdi.

Kaynak: Haber Merkezi