Yiğit SÜTCÜ- Geçtiğimiz sezon gösterdiği istikrarsız performans nedeniyle TFF 1. Lig’den 2. Lige düşen Altay sezonun ilk maçında seyircisinin karşısına çıktı. Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanan müsabakada gol sesi çıkmadı. Transfer yasağı nedeniyle mevcut kadrosu ile mücadele eden Altay’da, 18 yaşındaki Yunus Efe Sarıkaya ilk profesyonel maçına çıktı. 

Hocadan tam not

Mücadelenin ardından açıklama yapan teknik direktör Gökhan Karaaslan, takımın mücadelesinden memnun olduğunun altını çizdi. Taktik disipline olan bağlılıkları nedeniyle oyuncularını kutlayan Karaaslan, “Bugün sahada ilk profesyonel maçını oynayan Yunus Efe Sarıkaya vardı, biz nice Yunus Efe’leri Türk futboluna kazandırdık. Bu kimliğimizi unutmamalıyız.“ şeklinde konuştu.  

Gölge sportif direktör

Altay’ın efsanevi oyuncusu ve teknik direktörü Mustafa Denizli, sezonun açılış maçında tribünde serini aldı. Altay Spor Kulübü’nde resmi bir görevi bulunmayan Denizli’nin, maçta yer alması, gölge sportif direktör görevi yaptığı iddalarını da kuvvetlendirmiş oldu. Tecrübeli teknik adam, Altay’ın şirketleşme çalışmalarında da aktif rol oynuyor.  

Taraftarlar mücadeleden memnun

Siyah beyazlı taraftarlar, sezonun ilk maçında verilen mücadeleye tam not verdi. Tribünlerin yarısının dolu olduğu maçın ardından, Altaylı taraftarlar, futbolcularını alkışlayarak soyunma odasına uğurladı. Maçın ardından kulüp resmi hesabından da bir açıklama yapıldı. Açıklamada “Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan büyük taraftarımıza teşekkürlerimizle.“ ifadelerine 
yer verildi.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ