Yiğit SÜTCÜ - Haftaiçi Türkiye Kupası’nda Karaman FK’ya kaybeden Altay, İskenderunspor ile deplasmanda karşılaştı. İzmir temsilcisi, İskenderunspor’un etkili başladığı maçta ilk yarıda, 2-0 geriye düştü. İkinci yarıda kalesinde 2 gol daha gören siyah beyazlılar bu haftayı da mağlup kapattı. 

Haftalardır kazanamayan siyah beyazlılar, İskenderun deplasmanında Arda Gezer, Enes Yetkin, Onur Efe, Mehmet Gündüz, Galip Semih Mendeş, Kuban Altunbudak, Salih Oktay, Sefa Özdemir, Mehmet Onur Yıldız, Yusuf Tekin ve Ali Kızılkuyu, 11’i ile sahaya çıktı.  

Kabus gibi bir ilk yarı

Maça iyi başlayamayan Altay 11. dakikada Yasin Başaytaç ve 17. dakikada Serdarcan Eralp’in gollerine engel olamadı. Gollerin ardından siyah beyazlılar, daha etkin bir oyun sergilese de ilk yarıyı 2-0 mağlup bitirmiş oldu. İskenderunspor’da golü atan Yasin Başaytaç, uzatmalarda sarı kart gördü.

İkinci yarıda da etkili olamadı 

İkinci yarıya da iyi başlayamayan Altay, 62. dakikada Muhammet Beşir’in golüne engel olamayarak 3-0 geriye düştü. Bu dakikadan sonra iyice oyundan kopan siyah beyazlılar, 83. dakikada Burak Çolak’ın golüne de engel olamadı. Altay müsabakadan 4-0 mağlup ayrıldı.

Kötü gidişe dur diyemedi

Oynadığı 7 maçta 5 puan alabilen Altay, düşme hattının hemen üzerinde 15. Sırada yer alıyor. Haftalardır 3 puana hasret kalan siyah beyazlılar, önümüzdeki hafta Mustafa Denizli Alsancak Stadyumu’nda Karaköprü Spor’u konuk edecek. Altay, galibiyet hasretini bu maçta sonlandırmayı hedefliyor.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ