YİĞİT SÜTCÜ - Lige ilk saha maçı olan 24 Erzincanspor ile başlayan Altay, 0-0 berabere kalarak ligde ilk puanını almıştı. İkinci hafta deplasmanda Ankaraspor’u 1-0’lık skorla mağlup etmeyi başaran siyah beyazlılar Kastamonu maçına da mutlak galibiyet parolasıyla çıkıyor. Altay’ın bu sezon ilk golünü atan Murat Uluç ise Türkiye liglerinde rekorları alt üst etmeyi başarmıştı. 

Rekorların adamı Murat Uluç

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Altay, Sincan Belediyesi Ankaraspor’u 1-0 yenmeyi başarırken, galibiyet golünü atan Murat Uluç, ligde gol atan en yaşlı futbolcu unvanını kazandı. 43 yaşındaki Uluç, daha önce de 42 yaş 6 ay 21 günle Türkiye Kupası'nda attığı golle Türkiye Kupası'nda gol atan en yaşlı oyuncu unvanını kazanmıştı. Uluç, bunun yanı sıra, geçtiğimiz sezon 42 yaş 9 ay 8 günle TFF 1. Lig'de gol atan en yaşlı futbolcu olmuştu. Uluç, bu rekoru, yine Altay’da oynayan İbrahim Öztürk'ten devralmıştı. Daha da ilginci Murat Uluç, tüm bunlar yaşanmadan önce futbolu bırakmıştı. 

Futbolu bıraktıktan sonra gelen 3 rekor

Altay’ın önceki dönem teknik direktörlüğünü yapan Sinan Kaloğlu, siyah beyazlılara gedliğinde yardımcı antrenörlerinden birisi tanısın bir isim, Murat Uluç’tu. Yaşanan maddi sıkıntılar sebebiyle transfer yapamayan Altay’da, Kaloğlu’nun talimatı ile yeniden lisans alan Murat Uluç, futbola yeniden döndü. 3 sezondur yeniden futbol oynayan Murat Uluç, ligin en deneyimli oyuncularından birisi olarak performansı ile göz dolduruyor.  

Rakip lider Kastamonu

TFF 2. Lig Beyaz Grup 3'üncü haftasında Kastamonuspor'la Altay yarın saat 16.30'da Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'nda karşılaşacak. İlk iki maçını da kazanan Kastamonuspor, 6 puan le liderlik koltuğunda oturuyor. 4 puanı Altay, alınacak bir galibiyet ile liderlik koltuğuna ortak çıkma hedefinde. Mücadeleyi Bingöl bölgesi hakemlerinden Yusuf Aydın yönetecek.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ