Yiğit SÜTCÜ- İzmir’in köklü takımlarından Altay’da sular durulmuyor. Ekonomik sorunları aşamayan Altay, sezon öncesi gerekli transferleri yapamıyor. Alt takımlardan aldığı oyuncuları A takıma monte etmeye çalışan siyah beyazlılarda, sadece 18 profesyonel futbolcu bulunuyor. 1 ağustos tarihinde 24 Erzincanspor’u ağırlayacak olan Altay’da bu durum taraftarın tepkisine yol açıyor. 

Enes’ten gelecek para takıma harcanacaktı

Sezon öncesi takımın en potansiyelli oyuncularından biri olarak gösterilen Enes Öğrüce’nin Bodrumspor’a satılması da tepki görmüştü. Taraftar Enes’in satılmasına karşı çıksa da kulüp Başkanı Süleyman Özkaral, "Kulüpte her gün paraya ihtiyaç var. Forma yapılacak, takım kampa girecek. Hocayla anlaşmamız, futbolcuları tutmamız lazım. Sorumluluğum var. Enes'i satma deseler de satmak zorunda kaldım. Belli bir para toplansaydı satmaya gerek kalmayacaktı" ifadeleri ile bu durumu açıklamıştı.

Başkan paraya el koydu iddiası

Altay’da, dün sürpriz bir gelişme yaşandı. Enes Öğrüce’nin transferinden elde edilen 15 milyon TL’ye, alacaklarına karşılık olarak Başkan Süleyman Özkaral’ın el koyduğu iddiası camiayı karıştırdı. Taraftar grupları bu duruma tepki göstererek, yönetimden acil kongre kararı almasını istedi. Sosyal medya hesaplarından ortak açıklama yapan Altaylı taraftarlar, kulübe destek olacak bir yönetim istediklerini belirtti.  

Yönetime inancımız kalmamıştır

Sosyal medyada bir bildiri paylaşan siyah beyazlı taraftarlar,  kulübün temel ihtiyaçlarının karşılanamadığını belirterek, "Gelinen noktada yönetimin elektrik, doğalgaz, yemek gibi harcamaları bile karşılayamadığı gerçeği ile yüz yüzeyiz. Geçmiş dönem alacakları ödenmemesi nedeniyle Eren, Salih, Mustafa, Nurettin ve Tugay gibi oyuncuların kulüpten ayrıldı. Kaleci Ozan ve Deniz Kadah'ı da kaybetme noktasındayız. Enes Öğrüce'nin Bodrum'a transferinden gelen 15 milyon TL ile yeni sezonun planlaması yapılabilecekken Başkan Süleyman Özkaral'ın alacaklarına karşılık bu paranın büyük bir kısmına el koyması ile birlikte mevcut yönetime olan inancımız tükenmiştir. Yönetimi bir an önce kongre kararı alıp kulübümüzün önünü açmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ