Her yıl yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Çeşme, tatil denilince akla ilk gelen rotalardan biri olarak öne çıkmaktadır. Çeşme'de yer alan birbirinden güzel koy ve plajlar ile ziyaretçiler tatillerini keyifle geçirmektedir. Bu plajlar arasında yer alan ve adını altın renginde olan kumundan alan  Altınkum plajı'nı mutlaka deneyimlemelisiniz. Peki, Altınkum Plajı nerede? Altınkum Plajı'na nasıl gidilir?

Altınkum Plajı giriş ücretli mi?

Adını altın renginde olan kumundan alan Altınkum Plajı konumu rüzgara karşı ters yönde olmasından ötürü deyim yerindeyse çarşaf gibi dümdüz ve dalgasız olmaktadır. 500 metre uzunluğunda olan plaj 15 metre genişliğindedir. Geniş bir alana yayılan Çeşme Altınkum Plajı'nda ücretsiz girebileceğiniz alanlar olduğu gibi, ücretli beachler de bulunmaktadır. Tercihinize göre tatilinizi gerçekleştirmeniz mümkündür. Ücretsiz girebileceğiniz Altınkum Plajı'nın alanlarında tatilinizi doyasına gerçekleştirebilirsiniz. Plajı, Çeşme'nin diğer plajlarından ayıran özelliği ise buz gibi suyudur. Huzurlu ve keyifli bir tatil arıyorsanız sizin için en uygun plajlardan biri de Çeşme Altınkum Plajı olacaktır.

Altınkum Plajı nerede?

İzmir ilinin Çeşme ilçesinde bulunan Altınkum plajı, pırıl pırıl bir suya sahiptir. Çeşme'nin doğusunda Urla ilçesi, kuzeyinde, batısında ve güneyinde Ege Denizi bulunmaktadır. Çeşme'nin en sevilen ve ziyaretçi akınına uğrayan Altınkum plajı'nın tertemiz suyunda yüzerken balıklar size eşlik edecektir. 

Altınkum Plajı'na nasıl gidilir?

Tatilciler için bulunmaz cevher olan Çeşme Altınkum Plajı'na gitmek için önce toplu ulaşımla Çeşme'ye gelmeniz gerekmektedir. Daha sonra da Çeşme Marina önünden kalkan Altınkum dolmuşlarına binmeniz gerekmektedir. Yaz sezonunda Çeşme Otogar’dan yaklaşık olarak 30 dakikada bir şeklinde hareket eden dolmuşlar vardır ve bu dolmuşlar Altınkum Halk Plajı’na kadar yolcu taşımaktadır. Özel aracınızla gelecekseniz de Çeşme Marina Kavşağı'nı geçerek Çeşme Limanı'nın yanındaki sahil yolunu kullanmanız gerekmektedir. Aşağıda yer alan haritadan kendinize en uygun rotayı oluşturabilirsiniz.

Not: Lütfen çevremizi ve doğamızı temiz tutalım!

Kaynak: Haber merkezi