Ağustos Ayı’nda planlanan ve ilk ikisi 8 ve 15 Ağustos’ta gerçekleşen etkinlik, 22 ve 29 Ağustos’ta da Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda düzenlenecek. Her Perşembe akşamı saat 21:00'den gece yarısına kadar süren programda, katılımcılar hem bilim sohbetlerine katılma hem de teleskoplarla gökyüzünü gözlemleme fırsatı buluyorlar.

Sunumlar ilgiyle izleniyor

Program kapsamında, her hafta farklı bir bilim dalından uzman konuşmacılar seminerler veriyor. Dr. Tuncay Doğan'ın "Yıldızların Yapısı ve Evrimi", MSc. Aytekin Tan'ın “Antroposen: Geleceğe Dönüş” konulu sunumları ilgiyle takip edilirken, 22 Ağustos’ta Dr. Tülin Çetin'in yapacağı “Küresel Isınmanın Biyoçeşitliliğe Etkisi” konulu sunum ve Dr. İpek Ürkmez'in 29 Ağustos’ta yapacağı “Pilin Hikayesi”  başlıklı sunumların da ilgi görmesi bekleniyor.

Teleskoplarla gözlem

Etkinlikte kurulan 5 adet teleskopla katılımcılar, Satürn Gezegeni, Andromeda Gökadası ve çeşitli yıldız kümelerini gözlemleme şansı yakalıyarlar. Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümü öğrencileri, gözlemler sırasında katılımcılara rehberlik ediyor. Ücretsiz ve herkese açık olan etkinlik, Bornovalılar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Hedef bilime ilgiyi artırmak

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Bilimi ve gökyüzünü halkımızla buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu tür etkinliklerle hem çocuklarımızın hem de yetişkinlerin bilime olan ilgisini artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: BÜLTEN