Ankara'nın Mamak ilçesinde bir kadının ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve olayla ilgili olarak mahkemeye sevk edilen erkek, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Alınan bilgilere göre, S.C. (65) isimli erkek, karakola giderek eşi A.C. ile tartıştığını ve A.C.’nin bıçağı kendi kalbine saplayarak yaşamına son verdiğini öne sürdü. 

S.C.’nin bu ifadesinin ardından olay yerine giden polis, mutfakta A.C.'nin cansız bedenini buldu. Cinayet büro ekiplerinin soruşturması sonucu, olayın intihar değil cinayet olduğu tespit edildi. Bunun üzerine gözaltına alınan S.C., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklu yargılanmasına karar verildi.

A.C. kanser tedavisi görüyordu

Olayla ilgili konuşan komşu Dilber Demirci, "Kocasının onu bıçaklayarak öldürdüğünü duydum. Kadın, yaşamını yitirmeden bir gün önce eşiyle tartışmış, hatta darp raporu almış. Ertesi gün de bu olay yaşandı. Kadın zaten kanser tedavisi görüyordu. Olay günü saldırgan adamın çok öfkeli olduğunu söylediler, evin her yerini kapatmış. Merhum kadın, eşinin agresif davranışlarından sıkça şikayet ederdi. Bence adamın söyledikleri inandırıcı değil. ‘Bana bıçakla saldırdı, ben de kendimi savundum’ demiş diye duydum” dedi.

Kaynak: İHA