Doğadan gelen antik Yunan kadınlarının dillere destan güzelliği genellikle zeytinyağı ile bağdaştırılır. Ancak Zeytinyağı kadar Buğday yağınında güzellik üzerindeki etkisi önemsenmelidir. İnsan cildi için adeta bin bir faydasının bulunduğu Buğday yağı, antik Yunanda kadınların kullandığı güzellik ipuçlarından sadece biriydi. Günümüzde birçok kozmetik ürün içerisinde yer alsada saf buğdağ yağının etkisi daha yoğun olacaktır. İşte tek malzemenin sizi adeta yenilenmiş gibi hissettireceği 4 güzellik etkisi...

Sadece tek malzemeyle güzelliğinize sağlık katın

Cildi nemlendirir ve onarır: E vitamini açısından zengin olan Buğday yağı, cildi derinlemesine nemlendirir. Gece yatmadan önce birkaç damla buğday yağını yüzünüze veya kuru bölgelere masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Gün içerisinde de Bir kaç damla Buğday yağını kuru ve çatlamış cildinize uygulayın. Antioksidan özellikleri sayesinde cildin yenilenmesine yardımcı olur ve serbest radikallerin neden olduğu hasarı onarır. Cilt lekelerini azaltmak için kullanılabilir. Buğday yağını doğrudan lekeli bölgelere uygulayabilirsiniz.

Cilt kırışıklıklarını giderir: Mucizevi Buğday yağı, kolajen üretimini artırarak cildin elastikiyetini korur ve kırışıklıkların oluşumunu engeller. Gün içerisinde veya yatmadan önce yüz ve boyun bölgesine hafif masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Sağlıklı saç bakımında kökleri destekler: Antik Yunan kadınlarının güzelliklerinin aksesuarı sayılan saçlarının canlı ve uzun olmasının bir nedenide buğday yağıdır. Buğday yağı, saç derisini besler ve saç köklerini güçlendirir. Aynı zamanda kepeği azaltır ve saçların parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar. Duşa girmeden önce saç diplerine masaj yaparak uygulayabilir ve 30 dakika beklettikten sonra şampuanla yıkayabilirsiniz.

Göz altı morluklarını geçirir: Genetik haricinde günümüz teknolojilerinin yoğun kullanımı, uykusuzluk gibi sebeplerden ortaya çıkan göz altı morluklarını ve şişliklerini azaltmak için buğday yağı kullanılabilir. Sadece her gece yatmadan önce bir damla buğday yağını göz altınıza nazikçe uygulamanız yeterlidir.

Kaynak: Haber Merkezi