İzmir'in plaj ve koyları yaz aylarında büyük ilgi görüyor. Bu plajlardan biri de Ardıç Plajı. Peki Ardıç Plajı nerededir? Ardıç Plajı'na nasıl gidilir?

Ardıç Plajı

Pırıl pırıl bir denize sahip olan Ardıç Plajı, Karaburun ilçesinin en büyük kum plajı olma özelliğini elinde barındırıyor.  Denizde bulunan dubalar tatil keyfini zirveye çıkarıyor. Plajda aynı zamanda basketbol sahası, otopark ve çocuk oyun alanı da var. Ardıç plajı masmavi bir denize sahip. Deniz pırıl pırıl ve yavaş yavaş derinleşiyor. Bu yüzden çocuklu aileler için de uygun. Plajda deniz içine giren engelli rampası ve denize giriş aracı, plaja erişim için rampa ve yürüyüş yolu ve engelli tuvaleti de bulunuyor.

Ardıç Plajı nerededir? 

Ardıç plajı, Karaburun merkeze yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta.  Karaburun merkezden Mordoğan'a giden yol üzerinde bulunuyor. 

Ardıç Plajı'na nasıl gidilir?

Ardıç Plajı'na giden herhangi bir ESHOT otobüsü bulunmuyor. Fakat Karaburun merkeze 761 numaralı Karaburun-Urla ESHOT otobüsü ile ulaşıp, merkezden taksi veya dolmuşa binerek Ardıç Plajı'na rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Özel aracı ile gelmek isteyenler, Çeşme Otoyolu istikametinden gelip Karaburun merkeze ulaşabilirsiniz. Buradan yaklaşık 10 km mesafede bulunan Mordoğan yolu üzerinde Ardıç Plajı'na ulaşabilirsiniz. Aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak da kolaylıkla plaja varabilirsiniz

Kaynak: Haber merkezi