Batuhan KAYA- İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve İZSU eski Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu’nun gözaltına alınmasından sonra İzmir Adliyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Aslanoğlu açıklamasında, “Arkadaşlarımızın bilgisine tabi ki başvurulacak ama bu işin siyasallaştırılmasına da karşı olduğumuzu en başından beri ifade ediyoruz. Devletin genel müdürü usulünce, devlet adabıyla davet edilir, savcılığa gelir. Gözaltına almak, geceyi karakolda geçirtip bugün burada ifadesini almak bir algı oyunudur, işi siyasallaştırma çabasıdır” ifadelerini kullandı.

İşi siyasallaştırma çabaları doğru değildir

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan’ın İZSU binasında polis eşliğinde gözaltına alınmasını algı oyunu ve devlet adabına aykırı diye tanımlayan Aslanoğlu, açıklamasının devamında şöyle konuştu:

“Hem bölgede yaşayan vatandaşların hem de esnafların çokça ifadesi var. Savcılığın elindeki ifadelerde de GDZ Elektrik’in orada son çalışmayı yaptığına dair ifadeler var. Bölgede elektrik kaçağı olduğuna ve sokak hayvanlarının bundan etkilendiğine dair hem Büyükşehir Belediyesi HİM’e hem de GDZ Elektrik’in kayıtlı telefonlarına gelen onlarca ihbar var. Buna rağmen orada bir elektrik kaçağı olduğu bilinmesine rağmen bir müdahalenin yapılamadığına dair bilgi var. Zaman içerisinde bu da netleşir. Bizim söylediğimiz de bunlar tabi ki olacaktır, tabi ki araştırılacaktır ve araştırılması gerekir ama işi siyasallaştırma çabaları doğru değildir. Devletin genel müdürü usulünce, devlet adabıyla davet edilir, savcılığa gelir. Gözaltına almak, geceyi karakolda geçirtip bugün burada ifadesini almak bir algı oyunudur, işi siyasallaştırma çabasıdır.”

Muhabir: Batuhan KAYA