CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Konak'ta elektrik kaçağı sonucu iki vatandaşın hayatını kaybetmesi üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir’in acısı taze, yasımız büyük, kim suçlu ise kurum ayırt etmeden peşindeyiz. Sakın ha sakın canlarımız üzerinden siyaset yapmayın, kim suçlu ise o cezasını çekmeli. Algı operasyonuyla yine suçu başkasına atmayın. İzmir’in gözü bu olayın ve malum sorumluların üstündendir. İzmirlilere sözümüzdür; kim suçlu ise iki elimiz onun yakasındadır. İster bize yakın, ister uzak olsun. Ama AKP’nin elektrik firmasının kendini aklayan raporu ile işi siyasallaştırmasına asla izin vermeyiz." dedi. 

Aslanoğlu'nun açıklaması şu şekilde: 

"Sakın ha sakın!

İzmir’de iki vatandaşımızın hayatına mal olan olayda daha acımız tazeyken, ayak oyunlarıyla, siyaset yaparak, kurumlar üzerinde baskı kurarak, gerçek suçluları korumak için, bilindik taktiklerle suyu bulandırmayın.

Elektrik Mühendisleri Odası'nın raporunda, elektrik şirketinin bölgedeki tesisat işlerinin ve onarımlarının yapım tekniğine aykırı ve hatalı olduğu, kabloların yüzeye gereğinden fazla yakın döşendiği, izolasyonların hatalı yapıldığı açıkca ortaya konmuştur. Yine bölge esnafının aynı yerdeki arıza için şirketi defalarca çağırdığı ve buna rağmen hataların düzeltilmediği, kaçağın giderilmediğine dair ifadeleri açıktır.

Hiç kimse sorumlusunun raporlarla, tanıklarla ortaya konduğu bu ihmalin üstünü, büyükşehir belediyemizi hedefe koyarak örtmeye, masum insanları mahkum etmeye kalkmasın.

İzmir’in acısı taze, yasımız büyük, kim suçlu ise kurum ayırt etmeden peşindeyiz. Sakın ha sakın canlarımız üzerinden siyaset yapmayın, kim suçlu ise o cezasını çekmeli. Algı operasyonuyla yine suçu başkasına atmayın. İzmir’in gözü bu olayın ve malum sorumluların üstündendir.

İzmirlilere sözümüzdür; kim suçlu ise iki elimiz onun yakasındadır. İster bize yakın, ister uzak olsun.

Ama AKP’nin elektrik firmasının kendini aklayan raporu ile işi siyasallaştırmasına asla izin vermeyiz."

Kaynak: HABER MERKEZİ