Avukat H. A'nın İzmir Aile Mahkemelerinde katıldığı nafaka davası duruşmasından sonra İzmir Adliyesi Ek Binası önünde kendisini takip eden davalının saldırısına uğradığı bildirildi. Saldırganın kafasını kaldırıma vurup boğazını sıkarak öldürmeye teşebbüs ettiği Avukat H.A., acil servise kaldırıldı.
Avukatın sağlık durumunun İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz tarafından yakından takip edildiği belirtilirken İzmir Basın Bürosu “Avukat’a Şiddete Son!” başlıklı basın açıklaması geçti.

İzmir Barosu’ndan yapılan açıklama şu şekilde:

“Bugün (28 Mart 2024) meslektaşımız., İzmir Aile Mahkemelerinde davacı vekili sıfatıyla katıldığı nafaka davası duruşmasından sonra İzmir Adliyesi Ek Binası önünde kendisini takip eden davalının saldırısına uğramıştır.
Saldırgan, kafasını kaldırıma vurmak ve boğazını sıkmak suretiyle meslektaşımızı öldürmeye teşebbüs etmiştir. Ağır yaralanan meslektaşımızın üzerindeki parasını alarak yağma suçunu da işleyen saldırgan, başka bir meslektaşımız sayesinde durdurularak gözaltına alınmıştır.
Acil servise kaldırılan meslektaşımızın durumu ilk andan itibaren İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz tarafından takip edilmekte olup meslektaşımızın bir an önce iyileşmesini umuyoruz.

Geçen hafta da saldırı olmuştu

Geçtiğimiz hafta meslektaşımız Avukat E.G., aynı yerde polisin gözü önünde bir arzuhalcinin saldırısına uğramış, polis olaya müdahale dahi etmemiştir. 
Öfkemiz henüz tazeyken yaşanan son olay, şiddetin önlenmesi için hiçbir çalışma yapılmadığını bir kez daha göstermiştir.
Aleyhine verilen kararlarda karşı taraf vekilini ya da avukatını suçlayan dosya taraflarına sesleniyoruz: 
Avukatlar sizin karşı tarafınız değildir! 
Nihai kararı, avukatlar değil yargı organları verir!
Avukatlık görevini, yalnızca duruşma salonlarına indirgemeye çalışarak diğer avukatlık faaliyetlerini kamu görevinden saymayan mahkemelere sesleniyoruz:
“Avukat sadece duruşma salonunda değil, görev yaptığı her an, her yerde avukattır”

Baroların katılma taleplerini kabul etmeyen mahkemelere sesleniyoruz:
“Avukata yönelen şiddetin mağduru tüm meslektaşlarımızdır. Zarar gören mesleğimizdir.” 
Caydırıcı cezalar yerine ödül niteliğinde kararlar veren mahkemelere ve şiddete yönelik hiçbir yasal düzenleme yapmayan iktidara sesleniyoruz: 

“Avukata yönelik şiddet politiktir, şiddeti durdurun!

Tüm failler cezalandırılıp şiddet sona erene kadar mücadelemize devam edeceğiz.
Şiddeti normalleştirmenize asla izin vermeyeceğiz!
İzmir Barosu olarak her iki meslektaşımızın da yanında olduğumuzu ve süreci takip edeceğimizi tüm meslektaşlarımıza ve kamuoyuna bildiriyoruz. “

Editör: Esra Seyirden