Batuhan KAYA/İz Gazete- Yaz mevsiminin gelmesiyle Türkiye’nin dört bir yanından yangın haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak Urla’nın Bademler mahallesinde bulunan ormanlık alanda da yangın çıktı. Yangın, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri ve köy halkı tarafından söndürüldü. Urla Bella Otel’in karşısındaki bir alandan çıktığı öğrenilen yangında, 10 hektar alanın da yandığı bildirildi. 6 hektarı zeytin ağaçlarından oluşan alan yangın sebebiyle tamamen küle dönerken, yangının bölgedeki evlere kadar ulaştığı itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yanan ev olmadan söndürüldüğü ve soğutma çalışmalarına geçildiği öğrenildi.

Yangına 6 itfaiye aracı, 2 orman arabası, civar köylerden gelen 4 su tankeri ve yaklaşık 120 kadar köylünün müdahale ettiği belirtildi.
Yine Urla’nın Bademler Mahallesi’ndeki Folkart Evleri’nin girişinde çıkan yangında ise 1 buçuk hektar makilik alanın yandığı aktarıldı. Yangına, Folkart’ın sula tankerleri ve İzBB İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği belirtildi. Folkart Evleri’nin girişinde çıkan yangının da söndürüldüğü ve soğutma çalışmalarına geçildiği aktarıldı.

Şüpheli 4 işçi

Yangının çıkış sebebi şu ana kadar anlaşılamazken bölgedeki evlerden birinde çatı tamiri yapan 4 işçiden şüphelenildiği öğrenildi. Yangını araştıran savcılık makamının ise incelenen kamera kayıtlarında bir bulguya rastlanılamaması sebebiyle işçiler hakkında bir işlem başlatmadığı aktarıldı. Şu ana kadar herhangi bir gözaltı veya tutuklama işlemi gerçekleştirilmedi.

Muhabir: Batuhan Kaya