Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Instagram adlı sosyal medya uygulamasının kullanıma açılıp açılmayacağına dair açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, “Instagram taleplerimizi karşıladığında uygulamaya erişimi açacağız” dedi. Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle gerçekleştirdikleri görüşmede ciddi bir gelişme kaydettiklerini belirtti. Instagram’ın yasaklanmasına dair tepkilere “Bu ülkenin kanunu var, uymak zorundasınız” diye yanıt veren Uraloğlu’ndan gelecek olan açıklamaların devamı bekleniyor.

İsteklerimiz yerine getirilmeli

Instagram'ın Türkiye tarafından talep edilen regülasyonlara uyum göstermesi gerektiğini ifade eden Uraloğlu, "Ciddi bir aşama kaydettiğimizi söyleyebilirim. Çok uzamadan bizim hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar. Biz de vatandaşlarımızın bize ilettikleri mağduriyetler noktasında gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Toplumumuzda gösterdiğimiz refleksin çok ciddi karşılığı olduğunu bilmenizi isterim. Anlık, dakikalık takip ediyorum diyebilirim. İstediğimiz gerekler yerine getirildiği taktirde engeli kaldıracağız." dedi.

Bakan Uraloğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Karşı tarafla ilgili hassasiyetlerimiz net bir şekilde anlattık. Burada şunu asla kaçırmamamız lazım. Çok net olarak bir şirket düşünün dünyada sosyal platform olduğunu düşünün onun kendi kuralları kadar en az onun kadar bizim ülkemizin kanunları ve kuralları var. Şirketimizin kuralları diyorlar, siz bu ülkede faaliyet gösteriyorsunuz bu ülkenin kanunları kuralları yok mu? Siz de bunlara uymak zorundasınız. Orada vahşice katledilmiş olan Hamas lider ile yapılan taziyelere tahammül edilmiyor. Biz burada kanunlarımızı, toplumsal hassasiyetlerimizi ön plana çıkarıyoruz, onları sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz."

Kaynak: Haber Merkezi