Balçova Belediyesi, afetlere karşı hazırlıklarını güçlendirmek için mahalle afet gönüllülerini seçti ve gönüllülerin eğitim süreci de başladı. Belediye, sosyal medyada yaptığı çağrıyla, gönüllülerin başvurularını aldı ve ilk toplantılarını gerçekleştirdi. 27 Şubat’a kadar devam edecek eğitimler, vatandaşların afet anlarında nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda kapsamlı bilgi sağlamayı hedefliyor.

İlk eğitim AKUT uzmanlarıyla verildi

Eğitim süreci, Balçova Belediyesi Engelliler Merkezi Konferans Salonu'nda AKUT uzmanları tarafından verilen temel deprem eğitimiyle başladı. Bu eğitim, gönüllülerin afet anlarında sağduyulu ve doğru bir şekilde hareket edebilmelerini sağlamak amacıyla düzenlendi. Eğitimin ardından gönüllüler, kişisel koruyucu donanım ve kampçılık eğitimi aldı. Bu eğitim, gönüllülerin afet esnasında kullanacakları ekipmanlar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağladı.

14 Şubat’tan 27 Şubat’a kadar sürecek eğitimler

Afet gönüllüleri için düzenlenen eğitim programı, çeşitli konularda uzman kişiler tarafından verilecek. 17 Şubat’ta lojistik tanıtımı ve temel kavramlar, 19 Şubat’ta ise navigasyon, olay yeri güvenliği, işaretleme ile ihbar ve iletişim konularında eğitimler gerçekleştirilecek. 20 Şubat’ta ilk yardım eğitimi, 26 Şubat’ta AFAD eğitimi ve 27 Şubat’ta yangın eğitimi verilecek. Bu eğitimler, gönüllülerin afetlere karşı daha hazırlıklı ve etkili bir şekilde müdahale etmelerini sağlamak amacıyla büyük önem taşıyor.

Rotary Bölge 2440’ın opera yarışması İzmir’de başladı: 102 sanatçı yarışıyor Rotary Bölge 2440’ın opera yarışması İzmir’de başladı: 102 sanatçı yarışıyor

Afetlere karşı hazırlıklı olmalıyız

Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, gönüllü eğitimlerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Doğal afetler ve kazalar elbette olmasını istemeyiz, ancak bu tür olayların yaşanma ihtimalini göz önünde bulundurarak her an hazırlıklı olmalıyız” dedi. Ayrıca, belediye olarak afetlere karşı daha etkili bir şekilde mücadele etmek için Balçova Belediyesi Arama Kurtarma Timi (BALKUT) kurduklarını hatırlattı. Yiğit, mahalle afet gönüllüsü çağrısına gösterilen duyarlılıkla ilçede afet bilincinin arttığını belirtti ve gönüllülere teşekkür etti.

Kaynak: BALÇOVA BELEDİYESİ