Balçova Belediyesi Meclisi, Eylül ayı ikinci oturumunda 2025-2029 Stratejik Planı’nı oybirliğiyle onayladı. Stratejik planın oybirliğiyle geçmesinin olumlu olduğunu belirten Belediye Başkanı Onur Yiğit, “Stratejik plana emek veren müdürlüğümüze, belediye çalışanı emekçilere, STK’lara, muhtarlara, iç ve dış paydaşların hepsine çok teşekkür ediyorum. Öznesi Balçova olan her şeye ‘evet’ diyoruz. Güçlü Balçova için, geleceğin Balçova’sı için çok çalışacağız, çok çabalayacağız. Birlikte üretip birlikte yöneteceğiz” diye konuştu. 

1500 kişi ile anket 

Stratejik planla ilgili söz alan CHP Grup Sözcüsü Korcan Uçman da, plana paydaş analizi için 1500 kişinin giriş yaptığını belirterek şunları söyledi: “Tespit edilen 120 kurum/kuruluş ile meclisimiz, 8 mahalle muhtarımız ve 33 STK ile anket çalışması yapılmıştır. Bu katılımcı yaklaşımın sonunda stratejik planımızı kurumsal gelişim, kentsel ve yapısal gelişim, toplumsal gelişim ve ekolojik denge olmak üzere 4 ana başlık altında topladık. Misyonumuz; şehrimizin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkarak hizmetlerimizi ‘sosyal ve yeni nesil belediyecilik’ anlayışı ile sunmak olarak belirlenirken, vizyonumuz; öncü bir yerel yönetim ve demokrasi kenti olarak yenilikçi projeler ile çevreye duyarlı uluslararası sürdürülebilir turizm kenti olmak şeklinde kabul edildi. Temel değerlerimiz ise tarafsızlık, şeffaflık, hesap verebilirlik, erişilebilirlik, katılımcılık, üretkenlik, verimlilik, yenilikçilik, sürdürülebilirlik, canlıya ve çevreye duyarlılık olarak belirledik.” 

Hedef kür merkezi inşa etmek 

Stratejik planın kurumsal gelişim, kentsel ve yapısal gelişim bölümlerinden de söz eden Uçman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kalıcı, sağlıklı yaşam alanları oluşturmak, yeşil alan miktarını artırmak, termal ve kür merkezi inşa etmek, çalışan çocuklu kadınlarımıza işte bulundukları saatlerde çocuklarını güvenle teslim edebilecekleri gündüz bakım evlerini hizmete sunmak en büyük arzumuzdur. Toplumsal gelişim ve sürdürülebilirliği ön planda tutuyoruz. Biz CHP’li sosyal demokrat belediyeler olarak kıblemizi insana çeviriyoruz. Bu planı hazırlarken İzmir Bölge Planı da dahil olmak üzere pek çok ışık tutan planın yanı sıra Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ndeki 17 maddeyi de dikkate aldık. Bu planın ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz.”

Uslusoy: Hayırlı olsun

Uçman’ın ardından söz alan AKP Grup Sözcüsü Ümit Uslusoy da,  “Stratejik planın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. Bizler AKP Grubu olarak Balçova’nın faydasına olan her konuda olumlu görüş bildireceğimizi ifade ediyoruz” dedi.

Kaynak: BÜLTEN